De er bedre enn Northug

Gode bakkeløp: Petter Stokkeland (tv), Martine Svendsby og Marius Svendsby leverte alle sterke prestasjoner i Lysebotn Opp på rulleski.Foto: Privat

Gode bakkeløp: Petter Stokkeland (tv), Martine Svendsby og Marius Svendsby leverte alle sterke prestasjoner i Lysebotn Opp på rulleski.Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Petter Stokkeland, Marius Svendsby og Martine Svendsby fikk bruk for kjempekreftene under Lysebotn Opp.

DEL

Blinkfestivalen er Norges største rulleskiarrangement. Dag 1 sto kraftprøven Lysebotn Opp på programmet. Hovedløype på 7,5 kilometer. 27 svinger, 640 høydemeter og en jevn stigning på 10 prosent.

Raskere enn Northug

TFL stilte med skitalentene Petter Stokkeland, Martine Svendsby og Marius Svendsby.

Marius Svendsby raskest opp bakken på tiden 33.54. Det holdt til 4. plass i klassen M 19-20. Det var 52 med i klassen, og Marius slo alle sine medelever på NTG Lillehammer der han nå starter i 3. klasse til høsten.

Morsomt var det også at Petter Northug (72. plass i Eliteklassen) hadde dårligere tid (34,09). Svendsby var også raskere enn damevinner Heidi Weng (34.14) opp bakken. Vinner av Svendsbys klasse var Simen Thune Rolfsen (Lyn) på 31.36, som hadde holdt til 35. plass i eliteklassen. TFL-løperen var 8 sekunder unna pallen.

Tredjeplass

Petter Stokkeland gjorde også et kjempeløp på tiden 35.26. Han ledet mye av løpet.

Det ble til slutt tredjeplass i M17, 30 sekunder bak vinner Aron Rysstad (Valle). 42 med i klassen. Stokkeland starter i 1. klasse ved skigymnaset på NTG Lillehammer denne høsten.

For ungdommene var løypa 2 kilometer. Martine Svendsby var meget fornøyd med 6. plass i J 15 på tiden 12.48. Det var 25 utøvere med i denne klassen.

Petter Stokkeland deltar også på resten av Blinkfestivalen som foregår i Sandnes.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags