Overrasket, ung prisvinner

Sara Amalie Solheim mottok ærespris av Per Nordlie som er  leder i Halden Idrettsråd.

Sara Amalie Solheim mottok ærespris av Per Nordlie som er leder i Halden Idrettsråd. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Sara Amalie Solheim ble både overrasket, rørt og glad.

DEL

Onsdag ble hun tildelt Saugbrugs Ærespris foran jublende medelever.

– Dette hadde jeg aldri trodd! En perfekt avslutning på året, smilte Sara Amalie Solheim.

Spenning

Det var spenning blant tenåringene i kantina på Halden videregående skole, avdeling Risum i går. Siste skoledag og underholdning, men også en ikke annonsert overraskelse:

Utdeling av Saugbrugs Ærespris, som personalsjef Bernt Kristian Berntsen tok seg av.

Stor jubel

– Om årets vinner kan det sies at hun driver idrett på høyt nivå, og har tidligere også vært aktiv innen lagidrett. Vi snakker om en ung dame som gjennom flere år har vist stor treningsvilje, sa Larsen.

Etter hvert som han fortsatte, forstod elevene raskt hvem han siktet til. Og da Sara Amalie Solheims navn ble ropt opp, var det stor jubel i salen.

Tidligere vinner

– Jeg har jo hørt om Saugbrugs Ærespris, for tanta mi (Anne Marie) har også vunnet den en gang (1978). Så dette var veldig, stas, sa en stolt og rørt Solheim.

2010 endte dermed på strålende vis for den 18 år gamle jenta, som fikk store deler av fjoråret ødelagt på grunn av sykdom og skader. I år har hun trent bedre og annerledes, og slått tilbake med toppløp både på bane og i terreng.

– Jeg kommer til å fortsette med begge deler også framover. Per i dag er jeg nok best i terrengløp, men har planer om å forbedre en del av tidene mine på bane også, sa hun.

Tok NM-bronse

Sara Amalie Solheim spilte fotball for Berg ILs jentelag som vant Norway Cup i 2008 og hadde flere gode resultater også i 2009, men det var årets prestasjoner som veide tyngst da juryen valgte henne som vinner av Saugbrugs Ærespris.

– Høydepunktet var nok bronsemedaljen på 3000 meter bane i junior-NM, sier hun.

I tillegg løp Solheim inn til en råsterk andreplass i juniorklassen i Lidingöloppet, som er verdens største terrengløp. Hun representerte også Norge under Nordisk Mesterskap.

Ingen gutter

Heller ikke i år fant juryen en vinner på guttesiden, og faktisk er Sverre Næss (2008) eneste gutt som har fått prisen i løpet av de fem siste årene.

– Vi får bare oppfordre gutta til å ta opp kampen med jentene, sa Per Nordlie, jurymedlem og leder i Halden Idrettsråd.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags