– Jeg slo alle dem som lå hjemme i sofaen

Fornøyde: Veronica og Dag Hammerbeck var stolte etter løpet. Førstnevnte har gått ned 22 kilo på sju måneder.begge foto: kristian bjørneby

Fornøyde: Veronica og Dag Hammerbeck var stolte etter løpet. Førstnevnte har gått ned 22 kilo på sju måneder.begge foto: kristian bjørneby

Artikkelen er over 4 år gammel

Da badevekta stoppet på 140 kilo i februar, fikk Veronica Hammerbeck nok.

DEL

 Søndag fullførte hun 5-kilometeren under Ørsjødilten i fint driv.

– Veldig fort gikk det kanskje ikke, men for meg er dette en stor seier. Jeg slo jo alle dem som lå hjemme i sofaen, sier Veronica Hammerbeck.

Har gått ned 22 kilo

For 28-åringen fra Halden har lenge slitt med overvekt. Det siste halvåret har hun virkelig tatt tak i livet, og opplever stor framgang.

– I februar bestemte jeg meg for å ta tak. Da følte jeg på mange måter jeg nådde bunnen, og jeg hadde knapt klart å gå disse fem kilometerne. Jeg har trent sammen med andre i samme situasjon på Friskvernklinikken i Asker, og det har hjulpet meg masse, sier Veronica.

Inspirerende

Hun opplever mestring hver eneste dag.

– Det er veldig motiverende å være sammen med andre som går gjennom det samme som meg. Treningen har hjulpet, og nå veier jeg 118 kilo. Jeg opplever mestring som virkelig er inspirerende, sier Vernoica Hammerbeck.

Stolt far

Faren Dag løp sammen med datteren i søndagens mosjonsløp på Prestebakke.

– Jeg er utrolig stolt av Veronica. Det hun gjør krever mye, sier Dag Hammerbeck.

– At pappa er med meg her betyr kjempemasse. Utrolig koselig at vi kan gjøre noe slikt sammen, sier datteren som for tiden bor og jobber i Oslo.

Hvardagsrutiner

Endringene i livsstilen går ikke bare på å trene flere dager hver uke.

– Jeg har lært masse om hvordan du skal endre vaner for å klare å forandre livsstil. Det går på å spise riktig og andre hverdagsrutiner, sier 28-åringen.

– Fint arrangement

Begge to skryter av Ørsjødilten, som ble gjennomført i strålende høstvær på søndag.

– Å ha slike løp å trene mot er veldig motiverende. Jeg har planer om å delta på flere løp neste år, sier Veronica som hadde en målsetting om å komme under 50 minutter på 5-kilometeren.

En seier uansett

Det klarte far og datter med god margin.

– Det var tunge ben i dag, noen dager er det sånn. Uansett er dette en seier for meg. For et år siden hadde jeg antakelig ikke klart å gå rundt løypa på en time en gang, avslutter Veronica Hammerbeck.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags