Ørjan er ferdig i Moss

Ørjan Christiansen ble onsdag kveld løst fra trenerkontrakten med Moss FK.

Ørjan Christiansen ble onsdag kveld løst fra trenerkontrakten med Moss FK. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere Kvik-trener Ørjan Christiansen er løst fra kontrakten som hovedtrener i Moss.

DEL

Det skriver Moss Fotballklubb i en pressemelding sent onsdag kveld.

- En nødvendighet

– A-laget til Moss FK har dessverre ikke oppnådd de resultatene klubben håpet på, og det er årsaken til at kontrakten nå avsluttes. Styret og sportslig ledelse har sett det som nødvendig å se etter andre løsninger med mål om å sikre fortsatt eksistens i neste års 2. divisjon, skriver klubben på sin egen hjemmeside.

Ifølge pressemeldingen har avgjørelsen blitt tatt etter en «grundig og god dialog» mellom partene.

– Dette er den beste løsningen slik situasjonen er, står det i pressemeldingen.

Frem til en ny trener er på plass vil assistenttrener Ole Martin Nesselquist (som tidligere blant annet har vært trener for Kvik Haldens guttelag) lede lagets treninger og kamper. Dermed er det Nesselquist som leder laget mot Fløy på hjemmebane til lørdag.

Ørjan: - Stolt av jobben

Ørjan Christiansen erkjenner at han skulle levert bedre i årets sesong.

– Jeg er veldig fornøyd og stolt over jobben som ble gjort i fjorårssesongen, og skulle selvsagt sett at vi hadde levert bedre i så langt dette året. Spesielt på bortebane, som har vært kjernen til at poengfangsten har vært for liten, sier han.

Og tillegger:

- Jeg kommer til å ta med meg mange gode minner og en flott tid i en flott klubb videre til nye oppgaver, og ønsker alle med MFK hjerte lykke til videre.

Ligger på 12. plass

Etter søndagens kamp borte mot Bærum, hvor laget kollapset fullstendig, raste Christiansen over spillernes prestasjoner, og mente at nøkkelspillerne sviktet helt.

Mandag gikk Thomas Thorkildsen, styreleder i Moss Fotballklubb, ut og sa at styret ville ta grep etter den elendige åpningen på årets sesong.

Svaret var å si takk og adjø til trener Christiansen.

MFK ligger på 12. plass i sin avdeling. Fordi man skal gjøre om systemet neste år er det kun de 7 øverste lagene i hver avdeling som beholder plassen. Dermed ligger det nå an til at MFK rykker ned til 3. divisjon.

Mossingene har bare tatt to poeng på bortebane. Ett av disse mot Kvik i Halden.

- Lei oss begge to

Ole Martin Nesselquist sier til Moss Avis at han har lært mye av Christiansen.

– Ørjan er en flink trener, som jeg har lært mye av. Det er like mye min feil som Ørjan sin at det ikke har fungert optimalt, like mye spillerne og omgivelsen. Dette er komplekst. Det er ikke én person som har ansvaret for dette, men det er klart jeg er skuffet over at vi ikke får til dette sammen, sier han.

– Ørjan snakket om at det måtte skje endringer. Hva vil du gjøre nå? spør Moss Avis.

– Vi jobber inn mot Fløy-kampen nå for å vinne den, og vi jobber for å bli bedre. Ørjan og jeg var enige i veldig mye, derfor vil det ikke være markante, enorme endringer man kan forvente seg av meg, men små detaljer, sier han.

– Vil savne MFK

Christiansen fikk tre år på Melløs. Først var han assistenttrener, før han tok over hovedansvaret for A-laget for halvannet år siden. Han hadde kontrakt for tre år, og forsvinner nå altså før kontrakten har gått ut.

– Det har vært en flott tid i Moss FK, og jeg kommer til å savne mange personer i og rundt klubben. Jeg må også trekke frem Kråkevingen, en fantastisk engasjert gjeng som lever for Moss Fotballklubb, sier Christiansen i pressemeldingen.

Ørjan Christiansen var tidligere hovedtrener for Kvik Halden i fem sesonger.

Høydepunktet var da han ledet de rød/hvite til opprykk til 2. divisjon høsten 2010.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags