Trapper opp satsingen - og Olav kommer «hjem»

SAMMEN IGJEN: Olav Lundanes vender hjem til Halden høsten 2018.

SAMMEN IGJEN: Olav Lundanes vender hjem til Halden høsten 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Halden Skiklubb trapper opp satsingen, både økonomisk og sportslig fram mot O-VM 2019.

DEL

– Vi er delarrangør av VM i Østfold i 2019, og ønsket å markere det også med en økt satsing på elite i egen klubb. Nå har vi et spennende prosjekt på gang, sier leder Vidar Backstrøm.

Olav entusiastisk

Den største nyheten er at Olav Lundanes, med sju VM-gull på merittlista, kommer tilbake til Halden Skiklubb om ett år - altså høsten 2018. Lundanes har tidligere vært noe tvilende til en retur til Halden, fordi han har ment at satsingen ikke har vært god nok.

– Vi har presentert prosjektet for Olav, og han er veldig entusiastisk. Nå skal han fullføre avtalen med finske Paimion Rasti, før han kommer «hjem». Her i Halden blir han da en del av en satsing med kraft og styrke fram mot VM i 2019.

Wingstedt var nøkkelbrikke

– Det samme gjelder Ida Marie (Næss Bjørgul)?

– Det håper og tror vi. Men vi har foreløpig ikke hatt den samme dyptgående dialogen med Ida som med Olav. Jeg vil bli veldig overrasket om vi ikke kommer til enighet.

KOMPETANSE: Emil Wingstedt har mildt sagt solid o-kompetanse. Nå blir han prosjektleder for Halden SKs nye elitesatsing.

KOMPETANSE: Emil Wingstedt har mildt sagt solid o-kompetanse. Nå blir han prosjektleder for Halden SKs nye elitesatsing. Foto:

HSKs nye prosjekt har fått navnet «HSK gull i O-VM 2019». Klubbleder Backstrøm mener at Emil Wingstedt har vært nøkkelbrikken i puslespillet.

– Vi har jobbet hardt for å få på plass Emil, som sitter på enorm kompetanse både som løper, trener og om Halden Skiklubbs tanker for å holde seg blant de beste. Han blir en slags prosjektleder og koordinator for vår nye satsing, sier Backstrøm.

Økonomisk satsing

Wingstedt får blant andre med seg Kjetil Bjørlo.

– For å kunne legge til rette for toppløpere som Olav (Lundanes) og Magne (Dæhli) kreves det kunnskap og kunnskap fra trenere og ledere. Sånn sett var Emil, sammen med Kjetil og Eva Jurenikova, helt avgjørende å få på plass. Det vil nå legges opp til flere og bedre spesialtreninger, og med Emil som sjef har vi en prosjektleder som det lyttes til.

Også økonomisk betyr satsingen i HSK en økning.

– Ja, men samtidig ikke slik at det går ut over noe annet i klubben. Vi har omprioritert og flyttet på litt midler internt, og har penger avsatt på fond.

HSK - mer attraktive?

– Med Olav og Magne på plass, vil HSK bli mer attraktive også for andre toppløpere?

– Ja. Nå etablerer vi et enda sterkere elitemiljø i en klubb som allerede har godt omdømme og veldig gode tradisjoner. Vi håper og tror at vi kan trekke til oss flere løpere på høyt nivå i tiden fram mot VM i 2019, svarer Backstrøm.

Prosjektet er ikke isolert til kun å omfatte klubbens etablerte landslagsløpere. Alle klubbløpere med ambisjoner, damer og herrer vil kunne delta.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags