Stafett-bronse for Niels Christian (17) i ungdoms-EM

BRONSE: Niels Christian Hellerud tar med seg en bronse hjem fra ungdoms-EM i Bulgaria.

BRONSE: Niels Christian Hellerud tar med seg en bronse hjem fra ungdoms-EM i Bulgaria. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Niels Christian Hellerud har denne helga løpt ungdoms-EM i orientering for Norge. Søndag avsluttet han EM med å løpe den første etappen på Norges bronselag.

DEL

Hellerud leverte en solid etappe med det norske flagget på brystet, og vekslet som nummer to, rett foran Østerrike, Latvia og Bulgaria. 19 sekunder foran lå forhåndsfavoritt Frankrike.

På neste etappe løp Henrik Fredriksten Aas godt, og sendte Norge opp i ledelsen. De andre lagene var distansert, men Frankrike hang fortsatt med.

Alt skulle dermed avgjøres på den siste etappen. Norge løp med Sander Arntzen, som hadde tatt gull på langdistansen dagen før. Han klarte dessverre ikke å holde på ledelsen, og ble passert av både Frankrike som tok gullet, og Finland.

Dermed ble det bronse på Hellerud og de norske gutta, og 17-åringen fikk dermed med seg en medalje hjem til Halden, etter å ha vært uheldig på lørdagens langdistanse.

Et stykke bak

Før VM var det nemlig langdistansen som pekte seg ut som Helleruds beste sjanse til å ta medalje. Med en 33. plass og 8, 24 bak vinneren, ble det langt opp til medaljedrømmen. Gullet ble forøvrig delt mellom norske Sander Arntzen og finske Mikko Eerola.

På fredagens åpningsdistanse, som var sprint, gikk det derimot bedre for Hellerud. Her var han bare 40 sekunder unna en medalje, og endte til slutt på 12. plass.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags