Fin start for de lokale i junior-VM – HSKer sikret bronse

I VM: Niels Christian Hellerud og Idun Felde Olaussen er førstereisende på junior-VM i orientering som arrangeres i Danmark.

I VM: Niels Christian Hellerud og Idun Felde Olaussen er førstereisende på junior-VM i orientering som arrangeres i Danmark. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har blitt løpt i alt to distanser av junior-VM i orientering, som arrangeres i Danmark denne uken. Niels Christian Hellerud (18) og Idun Felde Olaussen (20) er godt i gang med mesterskapet..

DEL

VM åpnet med sprint på søndag hvor de to haldenserne løp inn til samme resultat, 48. plass på begge i de to klassene.

Mandag fikk de en ny mulighet til å vise seg fram, da på langdistanse. Hellerud lå lenge og kjempet om en topp 20-plassering, men endte akkurat utenfor på en fin 22.plass, under halvminuttet bak topp 20.

Felde Olaussen leverte en ny god konkurranse, og forbedret sitt resultat med én plass fra dagen før og var drøyt ni minutter bak den finske vinneren Ida Haapala.

For gutta ble det norsk storeslem, da Kasper Fosser og Elias Jonsson sørget for norsk gull- og sølvmedalje i mål.

HSKer sikret bronsen

På sprinten, søndag, løp Halden Skiklubbs Guilhem Elias inn til bronse. Franskmannen var bare ett fattig sekund fra sølvet, og totalt 14 sekunder fra gullet som gikk til australske Ashton Key.

Elias fikk en litt tyngre dag på sin favorittdistanse, mandag, og løp inn til en 13. plass.

Neste konkurranse for Niels Christian Hellerud og Idun Felde Olaussen er først kvalifisering til mellomdistanse, onsdag, og mellomdistansen som løpes i gang torsdag morgen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags