Plutselig er hun Bjørlo-familiens mest meritterte

SLO TIL: Hedda Raadal Bjørlo fra Halden Skiklubb var landets beste på årets viktigste sprintløp på Konnerud. Foto: Erik Borg

SLO TIL: Hedda Raadal Bjørlo fra Halden Skiklubb var landets beste på årets viktigste sprintløp på Konnerud. Foto: Erik Borg

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Før det uoffisielle NM-et i orientering for yngre, manglet Hedda Raadal Bjørlo noe alle andre i familien hadde. Etterpå hadde hun noe ingen i familien har.

DEL

– Jeg hadde ikke helt fått det til de to første årene og ville så gjerne lykkes i år, sier hun.

På hovedløpssprinten ble det navigert mesterlig, men 15-åringen kjente seg ikke helt i toppslag.

– Jeg var usikker på formen, men på viktige konkurranser bruker den aldri å kjennes topp.

Alle i familien har medalje

Nå viste det seg at formen var den beste, og Hedda var kjappest av de 71 deltakerne

– Det var godt at det ble medalje, for både mamma, pappa og bror Håkon har tatt det. Nå har jeg også klart det, sa hun.

Utøveren i jenter 16 år bykset på et vis også forbi de andre i familien, for ingen av dem er gullvinnere i sprint. Bror Håkon har «bare» vunnet i skogen. Sprinten er den korte disiplinen som gjerne går i urbane omgivelser. I år gikk den i Konnerud sentrum. For mor og fars del må det legges til at sprinten ennå ikke hadde fått dagens status da de var unge.

ANDREPLASS: I fjor ble det bronse på sprinten for Niels Christian Hellerud. I år ble det sølv.

ANDREPLASS: I fjor ble det bronse på sprinten for Niels Christian Hellerud. I år ble det sølv. Foto:

Om gullet var det første i orientering, ble Hedda gullvinner i skiorientering sist vinter. Talentet var den første fra klubben som klarte noe slikt.

Hedda hadde heller ikke superflyten fra sprinten, men fikk en ny medalje.

–  Har lært mye det siste året

Niels Christian Hellerud var lenge i føringen på sprinten, men ble til slutt slått av senere startende Marius Aurebekk fra Kristiansand med åtte sekunder. De sekundene forsvant da Hellerud senket farten på slutten. På den annen side kunne det ha blitt en bom om han ikke hadde roet ned da han ble usikker. Også for ett år siden kunne søskenbarnet til Ida Marie Næss Bjørgul smile bredt etter sprinten. Da som nå ble det medalje.

– Men for ett år siden var jeg 95 sekunder fra gullet. I løpet av det siste året har jeg lært mye. Ikke minst har jeg fått mer selvtillit og løper med mer senkede skuldre, sier sølvgutten som er nesten akkurat like gammel som gullvinner Hedda. Han er født dagen før henne.

Om Niels Christian har oppnådd det største på sprinten, er det gjerne enda artigere i skogen. Han synes det er mer utfordrende å finne fram utenfor det urbane, men på langdistansen på Konnerud ble det litt bom og sjuendeplass. Marieluise Schmitt Gran tok en sterk tiendeplass i jenteklassen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags