Halden SK girer opp til NM

NM-løpsleder Bjørn-Axel Gran (fh), klubbleder Vidar Backstrøm og elitetrener Emil Wingstedt fra Halden Skiklubb gleder seg til mange høydepunkter denne sesongen.

NM-løpsleder Bjørn-Axel Gran (fh), klubbleder Vidar Backstrøm og elitetrener Emil Wingstedt fra Halden Skiklubb gleder seg til mange høydepunkter denne sesongen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helgens Norwegian Spring var bare oppvarming. Høstens NM og neste års verdenscup blir de virkelige testene for Halden Skiklubb.

DEL

- Vi er godt i rute. Det er heldigvis mange kompetente folk i denne klubben, sier klubbleder Vidar Backstrøm.

Helt andre krav til NM

Norwegian Spring i helgen ble arrangert ved Kalnes i Sarpsborg. Det tradisjonsrike åpningsløpet i sesongen går annenhvert år i Halden og Sarpsborg.

- Det er selvfølgelig alltid bra trening å arrangere ting, og her har vi ansvaret for flere sentrale oppgaver knyttet til selve løpsgjennomføringen.

- Men dette har vi gjort mange ganger før, når det nærmer seg NM må vi gire opp. Da er det helt andre krav, uten feilmargin. Og når vi skal arrangere WC i 2018 er det enda strengere krav, sier Backstrøm.

Områdene avstengt

NM går fra 7. til 10. september, med langdistanse i Rokke torsdag 7. september og mellom/stafett i Aremark i helgen.

- Alle de aktuelle områdene er avstengt, og de viktigste rollene er besatt. Vi er godt i gang med planleggingen. Men samtidig skal vi jo ha fokus på de vanlige tingene også.

- Snart er det Tiomila og Jukola, og vi har masse unge løpere som skal delta på ulike løp. Vi må ikke glemme det sportslige selv om vi skal ha store arrangementer, sier Backstrøm.

Løpsleder i NM er rutinerte Bjørn Axel Gran.

Løperne i rute

Hva så med Halden SKs løpere, som håper på å prestere på hjemmebane i september?

- Noen skadeproblemer er det alltid, men jeg synes det ser ganske bra ut. Du merker på løperne at det drar seg til når Tiomila er under en måned unna.

- Vi hadde en stafettøkt på torsdag, og det gikk virkelig unna. Det er mange som vil vise seg fram, sier elitetrener Emil Wingstedt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags