Slik blir VM i Østfold

LOGOEN: Jens Erik Mjølnerød viser fram logoen til VM i Østfold i 2019.

LOGOEN: Jens Erik Mjølnerød viser fram logoen til VM i Østfold i 2019. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

NM 2017, verdenscup og prøve-VM 2018 og selve VM i 2019. De neste tre årene slår orienteringssporten virkelig på stortromma i Østfold.

DEL

For noen dager siden ble alt formelt, ni klubber i Østfold har gått inn med likeverdig aksjekapital og stiftet VM-organisasjonen 2019.

Rent skogs-VM

13. til 18. august 2019 arrangeres VM mellomdistanse, langdistanse og stafett i Østfold.

– Det blir et rent skogs-VM, mens sprintdistansene får sitt eget VM. Det er nytt fra hvordan det fungerer i dag, sier Jens Erik Mjølnerød, haldenseren som er leder i Østfold O-krets.

Han kan fortelle at det allerede har blitt jobbet hardt med de aktuelle løpsområdene etter at tildelingen skjedde i april.

– De områdene er allerede sperret av. Nå er den formelle stiftelsen gjort, og da starter vi detaljplanleggingen av hele mesterskapet, sier Mjølnerød.

Allerede neste år starter det som vil bli innholdsrike o- sesonger i Halden og Østfold fram til VM om tre år.

– NM-uka 2017 blir i Halden, det samme blir verdenscupen/prøve-VM i 2018. Selve VM får hovedsete i Sarpsborg, med løp rundt i Østfold, sier han.

UTVIKLING: O-sporten er i utvikling, Her viser generalsekretær Lasse Arnesen og Emil Wingstedt fram kartet som de norske VM-løperne har brukt i forberedelsene til VM i Strömstad.

UTVIKLING: O-sporten er i utvikling, Her viser generalsekretær Lasse Arnesen og Emil Wingstedt fram kartet som de norske VM-løperne har brukt i forberedelsene til VM i Strömstad.

– Tidenes beste

Styreleder Sigmund Vister er klar på at målet er ambisiøst foran det fjerde verdensmesterskapet på norsk jord.

– Målet er å arrangere tidenes beste VM. Jeg har fått med meg veldig kompetente styrerepresentanter som utfyller hverandre godt, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Vi har fokus på å gjøre alt mest mulig tilgjengelig for publikum.

– Og vi ønsker at det å arrangere VM, skal gi hele sporten et løft i Østfold og Norge. Et av tiltakene vi ønsker å gjøre er å utarbeide skolekart, slik at enda flere unge får et innblikk i orienteringssporten, sier Sigmund Vister.

Det nyvalgte styret til VM 2019 er som følger:

Sigmund Vister (leder), Solveig Sikkeland (nestleder), Marianne Riddervold Kahrs, Per Olav Andersen (Halden SK) og Erik Unaas (styremedlemmer), Elsie Brenne og Simen Gølsjø (vararepresentanter).

Klubbene:

Følgende klubber har gått sammen om å arrangere VM i Østfold i 2019:

Gimle IF, Halden SK, Sarpsborg O-lag, Trøsken IL, Varteig O-lag, Indre Østfold OK, OK Moss, Fredrikstad SK, Østfold O-krets.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken