Nå kommer «toppidrettsbussen» fra Halden

FORNØYDE: Halden Taxi tilbyr felles buss for byens idrettsklubber. Mads Fredriksen (HTH), Joacim Heier (Kvik), Glenn Nordahl (Comet) og Roger Meyer (HHK). Til venstre Bent Skogli fra Halden Taxi.

FORNØYDE: Halden Taxi tilbyr felles buss for byens idrettsklubber. Mads Fredriksen (HTH), Joacim Heier (Kvik), Glenn Nordahl (Comet) og Roger Meyer (HHK). Til venstre Bent Skogli fra Halden Taxi. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lovordene satt løst da Comet, Kvik, HHK og HTH fikk høre om Halden Taxi sine planer om en felles toppidrettsbuss som skal frakte lagene til bortekamper.

DEL

– Dette er utrolig positivt. Vi kan bruke en lokal aktør, og slik jeg ser det er dette vinn-vinn for alle parter, sier daglig leder i Kvik HFK, Joacim Heier.

Vise fram idretten

Idéen er enkelt forklart slik:

Halden Taxi har kjøpt inn en stor turbuss som byens idrettsklubber kan benytte seg av til å reise på bortekamper. Halden Taxi går inn som sponsor, og ønsker å gjøre det kostnadsbesparende for klubbene.

Og bussen skal selvfølgelig dekoreres med profiler fra klubbene, logoer og Halden-motiv, med festningen i fokus.

– Det blir utrolig tøft å vise fram toppidretten i Halden på ett brett. Vi må stå sammen i denne byen, og her er det mange positive ringvirkninger, sier Roger Meyer i HHK.

– Strålende

– Noe slikt har vært et savn, og vil lette mye i forhold til planlegging av turer. Dette er et strålende initiativ, sier Mads Fredriksen i HTH.

– Noe slikt har vært snakket om tidligere i Comet. Nå har vi lykkes sammen med de andre klubbene i byen, og dette blir en herlig profilering av Halden som idrettsby, sier Geir Arne Wahlstrøm i Comet.

Vi er veldig opptatt av det lokale i Halden, og det finnes ikke noen andre som tilbyr et slikt busstilbud her i byen for tiden. Dermed tråkker vi ingen andre på tærne heller, sier Bent Skogli i Halden Taxi.

Gjerne flere

Han forteller at han gjerne også tar i mot henvendelser fra andre idrettsklubber som vil benytte seg av bussen, enten det dreier seg om voksne eller barn.

Bussen er en Sætra GTHP, som er det mest avanserte du får tak i i Norge i dag, i forhold til fasiliteter og komfort.

– Vi håper det kan bli en buss som får fram patriotismen hos haldenserne, og som folk ønsker å bruke, sier han.

Bruker sunn fornuft

Noen ganger kan bortekamper krasje, men alle klubbene er innstilt på å løse dette med sunn fornuft.

– Det tror jeg ikke vil by på noen problemer. Vi har andre muligheter også hvis det skulle krasje, sier Heier.

– Jeg er veldig positiv til at vi kan samarbeide mer i Halden-idretten. Halden har blitt profilert som IT-by og som miljøby. Men Halden er absolutt en idrettsby, og slik får vi virkelig vist oss fram, sier Wahlstrøm.

Bussen skal brukes allerede førstkommende mandag, når Kvik skal møte Strømsgodset borte. Dekoreringen vil være ferdig senere i høst.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags