Ny trener i Halden Skiklubb

Eva Jurenikova blir ny trener i Halden Skiklubb. Hun skal også videreføre satsingen som løper. Foto: Erik Borg

Eva Jurenikova blir ny trener i Halden Skiklubb. Hun skal også videreføre satsingen som løper. Foto: Erik Borg Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Halden Skiklubb satser nok en gang på utenlandsk trener. Denne gang blir det for første gang en kvinnelig hovedtrener.

DEL

Tsjekkiske Eva Jurenikova blir ny hovedtrener i Halden Skiklubb. Hun er 34 år gammel og har bodd i Borlänge i Sverige siden 1999.

Hun har også blitt kåret til årets trener i Sverige.

Løper og trener

- Hun har lang erfaring som trener og toppløper i Sverige, og hennes store styrke er gode orienteringstekniske løyper.Dette viste hun senest under årets Europamesterskapet i orientering i Falun da hun var løypelegger til både mellom- og langdistansekonkurransene. Sportslig har hun selv sølvmedalje fra VM stafett i 2011.

- Hun ønsker å satse videre mot VM i Finland i 2013 og kommer til å bytte klubb fra Domnarvets GoIF til Halden SK. Hun er dermed engasjert i en redusert stillingsprosent for året som kommer, sier Bjørn Axel Gran i Halden Skiklubb.

Hun skal altså være både løper og trener i Halden Skiklubb.

Sandvik og Buch

Men hun blir ikke helt alene om trenerjobben i HSK. For å styrke coachingrollen for de store stafettene samt konkurransene i 2013 har vi vært så heldige å få hjelp fra Tore Sandvik og Kenneth Buch. De skal henholdsvis tre inn som hovedtrenere for guttene og jentene under Tiomila, Jukola og NM, forteller Gran.

Tore Sandvik er den mestvinnende Tiomila-løperen gjennom historien med sine åtte seire og vi er veldig glade for at han ønsker å videreføre og utfordre andre løpere til å oppnå flere seire med Halden SK. Kenneth Buch har vært hovedtrener for Halden i årene 2007 til 2010 og satte et godt preg på klubben i den perioden med to verdensmestre Anne Margrethe Hausken i 2008 og Olav Lundanes på hjemmebane i Trondheim i 2010. Han kjenner klubben godt og er kjent for sine gode tekniske og taktiske treninger.

Begynner i desember

- I tillegg har vi styrket støtteapparatet med en egen O-teknisk gruppe hvor vi har samlet engasjerte o-løpere som i samarbeide med trenerne skal kvalitetssikre og styrke det ukentlige treningstilbudet både her i Halden samt på samlinger i inn og utland, sier Gran.

Den nye organisasjonen har så smått startet arbeidet nå i november og vil tre i sin fulle kraft fra desember måned.

- Vi har stor tillitt til alle tre trenerne og er sikre på at de kommer til å ivareta klubbens målsetninger og utvikling for året som kommer, avslutter Halden Skiklubbs sportslige leder.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags