Stig Flemming etter NM-runde: – Det kokte under skinndressen!

GODE LØP: Stig Flemming Jensen kjørte inn til en 6.- og en 5. plass under helgens NM-runder i roadracing på Karlskoga.

GODE LØP: Stig Flemming Jensen kjørte inn til en 6.- og en 5. plass under helgens NM-runder i roadracing på Karlskoga. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I stekende varme kjørte Stig Flemming Jensen to bra NM-løp på Karlskoga, men 33-åringen ergret seg også litt over to uheldige sisterunder.

DEL

– Varmt! 30 grader i skyggen. Da koker det bra inne i skinndressen, ler Jensen.

Trøbbel fra innerspor

Haldenseren hadde ikke kjørt på Karlskoga siden 2016, og dro oppover allerede på onsdag. Med seg i teamet hadde han fire kamerater, samt mor og far, og sammen fant de et godt oppsett foran NM-rundene.

– Under kvalifiseringen lørdag fant jeg aldri flyten, og måtte kjempe for hvert hundredel. Jeg ble helt tappet for energi under den stekende sola. Men vi kjørte inn til 6. beste tid og fikk da 6. startspor.

I løpet fikk Jensen en knallstart, og lå i tet inn mot første sving.

– Dessverre hadde jeg innersporet og for å ikke krasje, måtte jeg bremse enda mer. Da kom det en til på yttersiden, så jeg hadde ikke noe annet valg enn å rette opp sykkelen for å unngå sammenstøt. Dette gjorde at mange førere fikk passere og jeg måtte kjempe meg opp, forteller Jensen.

Jaktet pallplass

Jensen bet tenna sammen, og kjørte seg oppover i feltet igjen. Ut på siste runde kjempet han om 5. plassen, og tok en sjanse på å komme forbi ham. Jensen kom forbi, men farta var for høy og 33-åringen måtte ta en «escaperunde» for å holde seg på hjulene.

– Heldigvis var det langt ned til 7. plassen, så da var det bare å komme seg til mål. 6. plass var jeg ikke fornøyd med, men kjøringen var bra. Nå var jeg gira før søndag - da skulle vi på pallen! sier han.

Slik gikk det ikke. Bare nesten.

– Ikke helt som ønsket

Fra femte startspor fikk Jensen en ganske dårlig start, men lå på sjette da løpet fikk «satt seg».

– Inn på siste runde lå jeg som nummer fem. Jeg prøvde meg på en forbikjøring, men han bremset mye tidligere enn jeg var forberedt på og da måtte jeg IGJEN ta en «escaperunde». Ergerlig! Så søndagen gikk ikke helt som ønsket, men vi lå hele tiden i kampen om 3. plassen og bare det er godt å vite!

Stig Flemming Jensens neste NM-runde blir på Vålerbanen om snaut fire uker.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags