Gullfest for søskenpar fra Halden

GULLSØSKEN: Marius Svendsby ble kretsmester i langrenn på både normaldistanse og sprint i helga, mens lillesøster Martine gikk inn til KM-gull på normaldistansen og KM-sølv på sprinten. Snakk om jubelhelg for familien Svendsby!

GULLSØSKEN: Marius Svendsby ble kretsmester i langrenn på både normaldistanse og sprint i helga, mens lillesøster Martine gikk inn til KM-gull på normaldistansen og KM-sølv på sprinten. Snakk om jubelhelg for familien Svendsby! Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble litt av en jubelhelg for søsknene Svendsby. Marius (18) og Martine (14) ble begge kretsmestere!

DEL

TFL tok fem gull og totalt 14 pallplasseringer under KM i langrenn.

Har vært syk

– For min del var det en opptur bare å komme til start. Jeg har vært syk i en lang periode og mistet mye trening og skiløp, sier storebror Svendsby, som til daglig går på NTG Lillehammer.

Det ble en tung lørdag for 18-åringen, men det holdt likevel til KM-gull i sin klasse på normaldistansen.

– Jeg fikk en bedre opplevelse på sprinten søndag. Kroppen responderte bedre på hardøkta lørdag, og det løsnet litt. Det var likevel ikke mer enn ok pluss, og heldigvis er det lenge igjen til NM. Det er årets høydepunkt, sier Svendsby, som tok KM-gullet også på sprint.

– Kjempegøy!

Gull ble det også til lillesøster Martine, som vant normaldistansen i J15 – med bedre tid enn vinneren i både J16 og J17.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet. Formen var bra og løypa passet meg fint. Mens jeg gikk fikk jeg positive sekunderinger fra trener Hans (Lie), og det var kjempegøy å bli kretsmester, sier Martine, som også tok KM-sølv på sprinten søndag.

SPRINTMESTER: Filip Holt ble kretsmester på sprint, med lagkompis Johan Unneberg på like bak

SPRINTMESTER: Filip Holt ble kretsmester på sprint, med lagkompis Johan Unneberg på like bak

Petter Stokkeland

På sprinten ble det ytterligere to KM-gull til TFL-løpere. Petter Stokkeland vant G17, mens Filip Holt gikk til topps i G16 med lagkompisene Johan Unneberg og Øivind Mo på de to andre pallplasseringene.

Medaljer på lørdagens renn ble det også til flere fra TFL:

Liam Wingstedt (G11), Anders Bekkevard (G12) og Selma Larsen (J14), Filip Holt (G16) og Petter Stokkeland (G17) tok alle sølv i sine klasser på normal- distansen i klassisk. Bronse ble det til Johan Unneberg.

Øvrige resultater:

6. Per M. Finnestad (G11).

5. Jacob Svarør (G12).

5. Erik Mjølnerød (G14).

4. Øivind Mo (G16).

10. Magnus Horgen (G16).

Sprint:

6. Selma Larsen (J14)

5. Erik Mjølnerød (G14).

TFL PÅ KM: Hans Lie, Petter Stokkeland, Marius Svendsby, Øivind Mo, Magnus Horgen, Martine Svendsby, Karin Selma Larsenm Erik Mjølnerød, Johan Unneberg og Filip Holt.

TFL PÅ KM: Hans Lie, Petter Stokkeland, Marius Svendsby, Øivind Mo, Magnus Horgen, Martine Svendsby, Karin Selma Larsenm Erik Mjølnerød, Johan Unneberg og Filip Holt.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags