Kan oppnå målet sitt

Sterke hjemme: Av 56 lag i 2. divisjon er det bare Kongsvinger som har bedre hjemmestatistikk enn Kvik Halden. I morgen kommer nedrykksklare LSK 2 til Rødsjordet.Arkivfoto: Atle Wester Larsen

Sterke hjemme: Av 56 lag i 2. divisjon er det bare Kongsvinger som har bedre hjemmestatistikk enn Kvik Halden. I morgen kommer nedrykksklare LSK 2 til Rødsjordet.Arkivfoto: Atle Wester Larsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Med seier over LSK 2 på Halden stadion vil Kvik ende opp med nest best hjemmestatistikk av alle lag i 2. divisjon.

DEL

– Det er selvsagt et mål, og det skal vi klare, sier trener Glenn Ståhl før årets siste hjemmekamp - mot Lillestrøm 2 klokka 13.00 på Rødsjordet i morgen lørdag.

Imponerende fasit

Ståhl sa det allerede da han ble ansatt i fjor høst, at et av hans mål var å gjøre stadion til et fort. Det har Kvik klart:

* Ørn Horten 3-0

* Fram Larvik 2-1

* Notodden 3-0

* Nybergsund 3-1

* Drammen 5-0

* Lørenskog 3-2

* Strømsgodset 2 1-0

* Sprint/Jeløy 6-0

* Raufoss 1-2

* Alta 3-1

* Moss 2-1

* Gjøvik/Lyn 4-0

Bare ett lag er bedre

Det gir en fasit på 11 seiere og ett tap på 12 kamper før LSK 2 gjester Halden i morgen. Kviks målforskjell på eget naturgress er 36-8 (!), og haldenserne har i tillegg slått ut både FFK og Strømsgodset av cupen.

– Det er en statistikk vi kan være stolte av, og i morgen har vi planer om å avslutte med tre nye hjemmepoeng, sier Ståhl.

I samme avdeling er det bare opprykksklare Raufoss som kan matche Kviks hjemmefasit. Espen Haugs menn står også med 11-0-1 på hjemmebane.

Det eneste laget (blant 56 lag fordelt på fire avdelinger) som er bedre er opprykksklare Kongsvinger, som har vunnet alle sine 12 kamper på eget gress – med 36-3 i målforskjell.

Fem mann er ute

To andre lag står, i likhet med Kvik og Raufoss, med bare ett hjemmetap. Det er Kjelsås (avd.1) og Vard Haugesund (avd.4), men begge disse har spilt flere uavgjorte kamper.

Kvik Halden har to kamper igjen av sesongen. Hjemme mot Lillestrøm 2 i morgen og borte mot Drammen neste helg.

– Erjon og Arber (Shkodrani) er i bryllup i sitt eget hjemland, mens Drilon (Turkaj), Jakob (Madsen Lund) og Sondre (Kirkeng Rørmyr) er ute med skade, forteller trener Ståhl.

Haldenserne har en ørliten mulighet til å kapre 2. plassen på tabellen, men er fire poeng bak Moss – med to kamper igjen. Ørjan Christiansen og hans menn møter Ørn Horten i morgen og Sprint neste lørdag.

All spenning er egentlig utløst i Kviks avdeling. Raufoss rykker opp, mens Lillestrøm 2, Sprint/Jeløy og Drammen FK rykker ned i 3. divisjon.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.