Johan har sendt en søknad til en utenbys skole, men det er ikke sikkert han takker ja - for førsteårsjunioren vet hva han kan gå glipp av i TFL - med Hans Lie som trener i Tistedalen Skianlegg.

Stokkeland i slag

Sist helg avsluttet Tistedalens beste juniorer norgescup-sesongen. Det ble nye sterke prestasjoner.

Petter Stokkeland hadde vinterens beste renn da han ble nummer sju i det siste rennet og var kun 29,2 sekunder bak vinneren. Sammenlagt ble han nummer 13 i norgescupen.

– Jeg er fornøyd med norgescup-avslutningen, sier Petter. 

Blir gjerne i Halden

Johan Unneberg og Filip Glittenberg Holt var også bra framme om litt lenger ned på Gålå i Gudbrandsdalen. Johan ble nummer 50 og 24 enda han hadde vært forkjølet i forkant. Filip ble nummer 29 og 31. Meget sterkt.

– Vi har lyktes med å trene i Halden, selv om det kan være litt lite snø, sier Filip og Johan, som begge har hatt stor framgang de par siste årene.

Petter Stokkeland har for andre år Lillehammer som base. Han er elev på Norges Toppidrettsgymnas.

Skryter av treneren

Som i fjor har Johan Unneberg sendt en søknad til Norges Toppidrettsgymnas, men om han kommer inn, er det ikke sikkert at haldenseren takker ja til en skoleplass.

 

– Hans Lie er en veldig god trener, og Filip og jeg har stor nytte av å trene med hverandre. Vi er best i hver vår stilart. Treningen med ham og klubbtreningene er viktig for at det har gått så bra, sier Johan.

Under NM del to ble det norgescup-poeng og også spennende møter med noen av verdens beste. Juniorer og seniorer gikk i samme klasse den ene seniordagen. Marcus Syversen var også med på dette rennet. Senioren kom på plass 273 i fellesklassen for junior og senior.

Mer styrketrening

For Filip Glittenberg Holt vil Halden uansett fortsette å være bostedet, men han har tenkt tanken om å gå på en videregående skole i nabobyen Fredrikstad hvor det er flere langrennsløpere. Samtidig synes både han og Johan at det er bra tilrettelagt også på Halden videregående skole.

 

Trener Hans Lie gleder seg over fortsatt framgang og at det for første gang tre deltakere fra Tistedalen FL i norgescupfinalen.

Han har også tanker om noe forandringer i treningen.

– Vi har holdt igjen på styrketreningen, men vil nok øke noe på den mot neste sesong, sier supertreneren.

Det nye treningsåret starter ved kommende månedsskifte.