Kommende helg arrangeres Birkebeinerennet, med som vanlig mange haldensere på startstreken. Men allerede nå i helga startet Birken Skifestival, med blant annet HalvBirken og UngdomsBirken.

Marius nummer 11

– Jeg er fornøyd, sier Marius Svendsby.

20-åringen fra Halden ble nummer 11 i HalvBirken i et stort startfelt.

– Jeg var med i tetgruppa med fem andre som er rene langløpere. Jeg måtte slippe teten på Sjusjøen, rett før det går nedover mot Lillehammer. Da ble jeg gående helt alene i lang tid før det kom en stor gruppe som gikk sammen, og hentet meg inn rett før målstreken.

Han var litt irritert over at han måtte slippe teten på Sjusjøen.

– Hadde jeg klart å henge på i to minutter til, hadde jeg vært med i spurten om seieren. Uansett er jeg bra fornøyd. En god oppladning til vanlig Birken kommende helg, sier han.

Karin Selma nummer 12

Karin Selma Larsen (15) gjorde det meget bra i UngdomsBirken. TFL-løperen måtte stå over Hovedlandsrennet grunnet sykdom, og vært hanglete noen uker.

 

Hun ble nummer 12 på tiden 44.47, kun halvannet minutt bak vinneren.

– Jeg er gledelig overrasket. Det gikk lett, og jeg var ikke utslitt ved målgang heller. Hans Lie (trener i TFL) hadde også preppet skiene mine helt perfekt, sier hun.

Herman Finsrud gjorde også et flott løp, og ble nummer 46 med 39,52. Maren Henriksen gikk også Ungdomsbirken for Halden SK i J13 på 1.11.27. Per Morten Finstad kom inn på 47,50, Anders Bekkevard på 49,21 og Sondre Signebøen på 1.01,01. I tillegg gikk Agnes Jøyven Andersen bra i BarneBirken, med mange ivrige skibarn uten plasseringer.