To pallplasser på Sjusjøen

Petter Stokkeland staket seg inn til andreplass med dårlig glid.

Petter Stokkeland staket seg inn til andreplass med dårlig glid. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Både Petter Stokkeland og Martine Svendsby avsluttet langrennsåret 2016 på en fin måte, da begge suste inn til plassplasser i det tradisjonsrike Romjulsrennet på Sjusjøen fredag.

DEL

De to TFL-erne var blant 561 langrennsløpere som stilte på startstreken til den 23 km lange fellesstarten i klassisk stil. Med start og mål på skistadion på Sjusjøen.

Så bra gikk Petter (M17-18) og Martine (K15-16) at de tok hver sin andreplass i det gode selskapet.

Startet med eliten

Mens ungjenta Martine hadde fått en startpulje bak i feltet, stilte Petter til start i eliteklassen. Side om side med kjente langrennsnavn som Øystein "Pølsa" Pettersen, Simen Østensen og Torgeir Skare Thygesen.

Der Thygesen viste seg som den sterkeste på den siste kilometeren og snøt toer Pettersen fra å ta vandrepokalen til odel og eie.

Mistet glien

Stokkeland satset på glatte ski og staket seg gjennom de 23 km. Litt over fem minutter bak eliteløper Thygesen, som vant på 59.36. Mens Petter fikk notert 1.04.53. På en total 25. plass. Til en tid som også hadde holdt til andreplass i klassen M19-20.

- Plasseringen var grei, men jeg er langt fra fornøyd med gjennomføringen, sa Stokkeland, rett etter målgang. - Jeg tapte mange plasseringer, da konkurrentene rett og slett gled fra meg i siste halvdel av løpet, forklarte Petter.

Regnværet ødela

- Jeg hang bra med Simen Østensen, "Pølsa" og de andre den første biten, men da regnet kom, skjedde det noe med glien min. Og løpere jeg burde klart å holde ryggen til dro fra meg, sa Petter.

- Hadde nok valgt en litt for fin struktur, som ødela glien da sporet ble regnvått, mente Petter.

På vei mot formen

Kun Drammen-løperen Sivert Leander Johansen var raskere enn Stokkeland i M17-18, som også brukte romjulen til å vinne et renn på Nes.

- Jeg har brukt juleferien godt, og er på vei mot god form, mente Petter. Som skal ut i renn i Norgescupen om snaut to uker.

Gode ski

Mens Petter slet med glien i sine ski, var Martine Svendsby fornøyd med utstyret sitt. Hun hadde i motsetning til Stokkeland, satset på klister og godt feste.

- Skia var gode. Spesielt mot slutten av løpet, der jeg tok igjen mange, smilte Martine. Kjempefornøyd med andreplassen.

Sto distansen

- 23 km er langt, så jeg passet på å ikke åpne for hardt, forklarte Martine. Som var over to minutter etter klassevinneren halvveis.

- Men avslutningen gikk kjempebra, og jeg hadde krefter nok til å holde farten oppe helt til målstreken, sa Svendsby. Bare var 15 sekunder bak klassevinneren Christine Louise Stavnum Arnkjærn, Rustad IL, i mål. På tiden 1.31.10.

Raskeste Halden-løper

TFL-løperne Marcus Syversen og Marius Svendsby var også påmeldt til Romjulsrennet, men måtte kaste inn stavene på grunn av sykdom.

En som gikk fort var Halden-boende Øystein Solbjørg, som fullførte 23 km på 1.04.01. Som raskeste Halden-løper på total 18.plass, og fjerdeplass i M31-35.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags