Det beviste Petter i helgas junior-VM-uttak. NTG-eleven gjorde sine saker bra i begge distanserennene. Begge gikk det i søndagens duathlon hvor han skøytet inn til en oppmuntrende 19.plass. Topp 30-plassering ble det også i det klassiske rennet ett døgn senere. Dermed klarte den tidligere juniornorgesmesteren, det som er målet i de nasjonale rennene i vinter.

-Jeg har som mål å kjempe om norgescuppoeng i de fleste rennene. For å klare det må jeg inn blant de 30 beste. Det er der jeg har lagt lista i vinter. Forhåpentligvis så får jeg til et toppløp eller to som gjør at jeg kan få en bedre plassering. Det er nå en gang slik at det er vanskeligere å hevde seg så lenge to årsklasser er slått sammen, og jeg tilhører den yngste årgangen, sa Petter.

Stinn av trening

Halden-gutten svarer nei på spørsmål om han har ambisjoner om å kvalifisere seg for juniorverdensmesterskapet i Sveits. Det er mer aktuelt å tenke i de baner til neste år derom han fortsetter den fine utviklingen. I 2019 vil han ha mer trening i kroppen, og ikke minst være ett år eldre. Fokuset for han i høst har vært å gjøre en best mulig treningsjobb inn mot norgescupåpningen.

-Jeg håper å være i toppform når juniorenes norgescup innledes på Beitostølen. For formutviklingen sin del forventer jeg at de gjennomkjøringene jeg fikk her vil slå positivt ut for det som skjer på Beito den første helga i januar. Fremover handler det om få trent bra, og etter hvert lagt inn flere korte og intensive økter. Det meste av jula skal brukes på trening og forberedelser.