– I oktober kom regelen om at det kan være soner hvor det ikke skal stakes. Jeg trente ikke nok på klassisk teknikk foran og under sist vinter. Nå har jeg fått jobbet bedre med den klassiske teknikken. For eksempel går jeg en del uten staver. Jeg opplever framgang, sier han.

Tistedalens fremste junior ble nummer 25 på klassiskrennet på Beitostølen. 231 deltok i eldre junior som favner to årganger. Petter er av de yngste.

Fornøyd

– Jeg er fornøyd. Prestasjonen viser at jeg har tatt et steg fra i fjor. Blant de jevnaldrende var jeg rundt nummer ti. Målet er å plassere meg slik og av og til også blant de fem beste blant dem som er født samtidig med meg, sier Petter som ble nummer 37 på skøytingen.

I samme klasse ble Fredrik Fossum Jensen nummer 168 på klassisk-rennet. På fristil ble han 164.

Filip Glittenberg Holt startet med 46. plass og ble nummer 42 i det siste rennet i gutter 18 år. Filip satser i likhet med Martine Eldre Svendsby fortsatt fra Halden. Johan Unneberg som i fjor høst begynte på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer, begynte helga med 61. plass og avsluttet som nummer 39.

Ingen av tistedalsguttene kom videre fra prologen på sprinten. 

Gikk i Bjørgen og Sundbys spor

Juniorene brukte akkurat den samme traseen som seniorene brukte under Beitosprinten på den norske sesongåpningen i november. Det betyr at det er noen meget tøffe motbakker. Som seniorene ble det gått en fem kilometer lang runde. Den ble gått opptil fire ganger. På fristil-rennet søndag hadde de eldste juniorguttene 20 kilometer.

På sprinten lørdag hadde framtidens talent en noe kortere trase enn det seniorene gikk under Beitosprinten, men både jenter og gutter måtte gjennom den såkalte danskebakken opp til stadion, og den bakken er på ingen måte flat.

900 deltakere

Samlet deltok tilsammen 900 født i årene 1998 til 2001 eller klassene, 17, 18 og 19–20 år. De tre norgescuprennene på Beitostølen pågikk fra morgen til kveld. Neste norgescuphelg med vinterens første NM, sprinten, arrangeres i Holmenkollen i midten av februar.

I begynnelsen av mars er det ei helg med tre nye norgescløp og to NM-distanser i Steinkjer. Avslutningen av norgescupen er i Alta i april.