Martine til topps i Birken

BIRKEN: Martine Svendsby gjorde det utrolige og vant Birkebeinerrennet i klassen J16-17.

BIRKEN: Martine Svendsby gjorde det utrolige og vant Birkebeinerrennet i klassen J16-17. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Martine Svendsby fortsetter framgangen i skisporet, og under det 56 kilometer lange rennet fra Rena til Lillehammer knuste hun all motstand og gikk inn til en suveren seier i klassen J16-17 år.

DEL

Martine ledet gjennom hele rennet, og kom i mål på tiden 3 timer 41 minutter og 20 sekunder. Det var hele 1 minutt og 33 sekunder foran neste jente, og Halden-jenta kunne dermed juble for seier i selveste Birkebeinerrennet.

– Det var skikkelig gøy å gå i dag. Jeg hadde helt fantastiske ski på et vanskelig og trått føre, og kroppen føltes også bra i mesteparten av løpet, forteller Martine til HA lørdag kveld.

– Tungt halvveis

Ungjenta som går for TFL startet i kvinne elite 2, og gikk raskt ut fra start. Halvveis i rennet gikk det derimot litt tyngre.

– Det ble fryktelig tungt etter hvert, og det var et vanskelig føre som gjør at du egentlig aldri får godfølelsen. Men jeg kjenner terrenget og når jeg merket at jeg nærmet meg mål, så kom det mer krefter, sier hun.

Blant de hun slo var jevngamle Helene Marie Fosseholm, som har vunnet så å si alt av juniorrennene denne sesongen.

– Hun har vært den klart beste junioren denne sesongen, og pleier å vinne alt hun stiller opp i, så det var ganske kult å kunne slå henne.

Gått flere ganger

Til tross for sin unge alder har Martine Svendsby allerede rukket å bli en aldri så liten Birkebeinerveteran. Dette var hennes andre Hovedbirken, mens hun også har deltatt i Ungdomsbirken, samt Barnebirken.

Hun kroner dermed en svært god sesong, der hun også har stabilisert seg i toppen av Norgescupen.

– Det er utrolig stort å vinne Birken, men jeg setter også de gode plasseringene i Norgescupen høyt. Men dette er definitivt noe av det største jeg har opplevd, sier Martine.

Sesongen er derimot ikke helt over for Martine, som skal til Alta for Norgescup-avslutning i starten av april.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags