Marcus utfordret skistjernene

Kulåssprinten 2017, Marcus Syversen (i midten, nr. 26) ved siden av Eirik Brandsdal (nr. 2) i kvartfinalen. Bak Marius Svendsby (nr. 27).

Kulåssprinten 2017, Marcus Syversen (i midten, nr. 26) ved siden av Eirik Brandsdal (nr. 2) i kvartfinalen. Bak Marius Svendsby (nr. 27). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Bare et fall i siste sving hindret haldenseren Marcus Syversen fra å komme til semifinalen i stjernespekkede Kulåssprinten i Sarpsborg onsdag.

DEL

– Det var utrolig gøy å få testet seg mot flere av de beste sprinterne i verden. Jeg følte meg sterk, men da jeg skulle sette inn støtet i kvartfinalen ble jeg nok litt for ivrig, sier Syversen.

Matchet verdensstjernene

Han gikk en imponerende prolog, og med tiden 1.47.50 ble han nummer ni. På øverste halvdel blant 20 forhåndsuttatte stjerner.

Internasjonale profiler som Eirik Brandsdal, Ola Vigen Hattestad, Emil Iversen, Finn Hågen Krogh og Tomas Northug havnet bak den fremadstormende haldenseren.

I kvartfinalen lå han på tredjeplass fram til siste sving, der uhellet skjedde.

– Det var utrolig kjedelig, for jeg følte jeg hadde god kontroll i heatet. Han som ble nummer tre i kvartfinalen gikk til semifinale på tid. Men likevel en god opplevelse, jeg har lagt på meg noen kilo flere muskler i år og merker at det går fortere, sier Syversen.

Stor framgang i år

De siste ukene har han følt stor framgang.

– Tiden etter NM har vært meget bra. Jeg har trent bedre i vinter, og satset mindre på langløp og mer på allround. Nå satser jeg for fullt på NM del 2 på Gålå, der 10 kilometer fri fredag 1. april er hovedmålet, sier Syversen.

Han skal også gå teamsprint med Marius Svendsby torsdag 31.3.

Samme Svendsby endte forøvrig på fjerdeplass i samme kvartfinale som Syversen i Kulåssprinten. Unggutta Filip Glittenberg Holt og Johan Unneberg deltok også, Holt røk ut i prologen, mens Unneberg ble sist i sin kvartfinale.

Petter Stokkeland var påmeldt, men prioriterte skolegang og trening på Lillehammer denne gang.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags