– Det er mest gøy å gå nedoverbakke

Oda Michelsen Bjerke syntes det var veldig moro med Telenorkarusellen i knustsnøanlegget på Erte. Mest moro var det å kjøre nedoverbakke, syntes hun.

Oda Michelsen Bjerke syntes det var veldig moro med Telenorkarusellen i knustsnøanlegget på Erte. Mest moro var det å kjøre nedoverbakke, syntes hun. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tistedal friluftslag inviterte onsdag til det første turrennet i Telenorkarusellen i idylliske omgivelser på Erte. Etter å ha fullført to runder i flomlyset på kunstsnøanlegget til TFL, strålte Oda Michelsen Bjerke som en sol.

DEL

– Jeg har gått her før også, og det er kjempegøy. Mest morsomt er det å kjøre nedoverbakke, mens jeg ikke er så glad i gå oppover, sa åtteåringen reflektert etter løpet.

Bortimot 100 barn

Bortimot 100 barn i alderen to til 16, hadde funnet veien opp til Erte for å gå det første av i alt fem løp i den tradisjonelle Telenorkarusellen.

Oda som hadde vært her før, regnet med hun kom til å gå flere renn på Erte i år.

– Jeg synes jo det er veldig moro, men det er ikke jeg som bestemmer. Det er pappa som gir beskjed når vi skal dra, sa en tydeligvis veloppdratt tredjeklassing til HA etter å ha fullført løpet med stil.

– Jeg synes det er best å gå sammen med venninner, sa Oda og tittet bort på Sara Amalie Knoll Holm som hun hadde med seg på den fine turen i kunstsnøanlegget.

– Nå er jeg ganske sliten, men jeg spiller også håndball og driver med dans, så jeg er vant til å være i aktivitet, sa Oda etter å ha fått et velfortjent glass med saft av arrangøren.

Sara Amalie Knoll Holm og Oda Michelsen Bjerk koste seg med saft etter å ha fullført Telenorkarusellen.

Sara Amalie Knoll Holm og Oda Michelsen Bjerk koste seg med saft etter å ha fullført Telenorkarusellen. Foto:

– Oppover bruker jeg fiskebein

Også venninnene Mille Thorsen, Solveig Mathilde Seifert og Kristine Bekkevar måtte innrømme at de hadde mer sans for nedover- enn oppoverbakker.

– Det er litt vanskelig å gå oppover for da må jeg ut i fiskebein, sa Solveig og viste velvillig fram taktikken som skulle brukes i motbakkene.

De tre venninnene, som har deltatt på Telenorkarusellen flere ganger tidligere, var skjønt enige om at det sosiale er det viktigste.

– Det morsomste med å gå på ski er nok å være sammen med venner, smilte de tre på startstreken.

- Det morsomste med å gå på ski, er å være sammen med gode venninner, mente Mille Thorsen, Solveig Mathilde Seifert og Kristine Bekkevar.

- Det morsomste med å gå på ski, er å være sammen med gode venninner, mente Mille Thorsen, Solveig Mathilde Seifert og Kristine Bekkevar. Foto:

15 år med karusellen

Speaker Karsten Sandtorp i Tistedal Friluftslag tok imot alle de vel 100 deltakerne over målstreken, og fortalte etter arrangementet at han var strålende fornøyd med oppmøtet.

– Vi ser det er en markant stigning fra i fjor. Samtidig vet vi jo at det kommer flere deltakere utover vinteren, så dette ser jo meget bra ut, smilte han inne i varmen i speakerbua.

Telenorkarusellen som arrangeres hver onsdag i fem uker, er blitt et viktig arrangement for TFL.

- Vi har rundt ti personer i sving her i dag, kunne fornøyde ildsjeler fortelle etter et flott arrangement på Erte. F.v. Geir Sandtorp, Kai Nilsen, hege Kjellvik og Karsten Sandtorp.

- Vi har rundt ti personer i sving her i dag, kunne fornøyde ildsjeler fortelle etter et flott arrangement på Erte. F.v. Geir Sandtorp, Kai Nilsen, hege Kjellvik og Karsten Sandtorp. Foto:

– Vi har arrangert Telenorkarusellen i 15 år nå, og selv om det ikke gir noen stor økonomisk gevinst, bortsett fra kiosksalg, er det jo viktig for klubben å holde aktiviteten oppe i dette flotte anlegget vårt, smilte ildsjelen, mens køen av vaffelsultne langrennsløpere vokste utenfor kiosken.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags