- Det er bevis på at vi gjorde mye riktig i fjor

Rittledere: Roy Moberg og Heidi Stenbock-Haakestad håper på ny folkefest i Halden fra 14.–16. august.

Rittledere: Roy Moberg og Heidi Stenbock-Haakestad håper på ny folkefest i Halden fra 14.–16. august. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

– Vi hadde et meget godt startfelt i fjor, men dette er nok kneppet opp også fra fjorårets ritt, sier rittdirektør Roy Moberg i en pressemelding.

Skandinavias eneste UCI-kategoriserte etapperitt for kvinner ble arrangert for første gang i fjor med flere internasjonale stjerner, inkludert haldenseren Emilie Moberg.

Tidenes startfelt

Arrangørene melder at startlista for Ladies Tour of Norway begynner å ta form, og at de kan presentere tidenes beste startfelt i et UCI-ritt i nyere tid i Norge.

– Vi har vært opptatt av kvalitet, atmosfære og å skape en folkefest ut av et sykkelritt også for kvinner, sier Moberg.

– Det at de beste kvinnelige lagene velger å komme til Norge også i år, er det beste beviset på at vi gjorde en del riktig i 2014, fortsetter han.

– Flust av VM-medaljører

Blant annet kommer topp rankede Rabobank. Laget som herjet i Halden i fjor, skal få hard konkurranse fra blant annet Boels Dolmans, Bigla, Orica, Ale Cippolini og norske Hitec.

– Alle navngitte ryttere som kommer, er ikke 100 % klart, men det blir flust av VM-medaljører til start, lover Roy Moberg.

I tillegg til Hitec kommer også de fire norske klubblagene Bergen CK, Victoria CK, IK Hero og Grimstad SK til start for å bryne seg på verdenseliten.

– Et av hovedmålsettingene med Ladies Tour of Norway er å stimulere norske jenter til å satse seriøst på sykkel, sier rittleder Heidi Stenbock-Haakestad.

Spektakulært show

Noen endringer blir det også på løypene fra i fjor.

– Halden er 350 år og vi arrangerer derfor et criteriumsritt i byens gater som vi kaller 350Criterium. Det er et invitasjonsløp fredag kveld, og vi satser på et spektakulært show med masse folk og stor stemning, sier Stenbock-Haakestad.

Lørdagens etappe blir identisk som i fjor med den forskjellen at det blir en lengre og mer krevende lokal runde. I tillegg arrangeres også mosjonsrittet «Jenter på Tur» samme dag.

Sverige og Sarpsborg

Søndagens etappe starter midt på den gamle Svinesundsbroen og går både inn og ut av Sverige. Deretter går turen innom Sarpsborg før avsluttende runder i Halden sentrum.

– Vi ønsker å favne større deler av Østfold og er veldig glad for å kunne benytte Hafslund Hovedgård som arena, avslutter Heidi Stenbock Haakestad.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags