Kvik Halden spilte uavgjort i seriepremieren

UTLIGNING: Jakob Madsen Lund setter inn utligningen 2 - 2.

UTLIGNING: Jakob Madsen Lund setter inn utligningen 2 - 2. Foto:

(Sola–Kvik Halden 2–2) Kvik Halden var det dominerende laget gjennom bortimot hele kampen, men fikk bare med seg ett poeng hjem fra Vestlandet.

DEL

Det var knyttet stor spenning til hvordan Kvik ville takle overgangen til 2. divisjon, men i seriepremieren var det lite som tydet på at haldenserne spilte en divisjon lavere forrige sesong.

Dominerte

I første omgang var Kvik Halden det førende laget. Det første kvarteret var Sola knapt på besøk på Kviks banehalvdel, og bortelaget hadde flere gode muligheter til å gå opp i en tidlig ledelse. Blant annet hadde Kvik en heading i stolpen.

Selv om kampen jevnet seg ut, dominerte Kvik midtbanen og hadde full kontroll mot et tafatt Sola-lag. Men dessverre for haldenserne skadet kaptein Dardan Sæter-Mehmeti seg i en hodeduell med keeper da det var spilt en knapp halvtime av kampen. Mens han fikk behandling og ble bandasjert, benyttet Sola muligheten til å gå opp i en høyst ufortjent ledelse ved Alexander Idland.

Kvik klarte ikke å svare før pause, og lagene gikk til pause på stillingen 1 – 0 til hjemmelaget.

Kvik kom tilbake

Bortsett fra de første minuttene av andre omgang, fortsatte Kvik å dominere i comebacket i 2. divisjon. Men nok en gang måtte laget tåle en kalddusj. Et reflektert skudd fra Markus Svela, som satte David Paulmin i Kvik-målet ut av spill, sørget for at Sola doblet ledelsen, og det så mørkt ut for Kvik-poeng.

Men mot slutten av forrige sesong viste Kvik at de har opparbeidet seg en egen evne til å komme tilbake etter å ha kommet bakpå. Og etter et massivt press fra bortelaget, reduserte først Youssef Chaib etter et herlig soloraid, før Jakob Madsen Lund satte inn en velfortjent utligning etter et hjørnespark.

Selv om Kvik hadde flere gode muligheter til å sikre seg en trepoenger i seriepremieren, endte kampen 2 – 2.

KAMPFAKTA

Fotball, 2. divisjon avd. 1:
Sola FK – Kvik Halden 2–2 (1–0)

Sola Stadion
Tilskuere: 282

Dommere:
Ola Dimitri Schaub Kellerhals, Even Johansen og Dawid Marek

Mål:

1 – 0 Alexander Idland (30)

2 – 0 Markus Svela (56)

2 – 1 Youssef Chaib

2 – 2 Jakob Madsen Lund

Kvik Haldens lag: David Paulmin – Jakob Madsen Lund, Dardan Sæter-Mehmeti, Albert Makaidi, Ole Strømsborg, Filip Westgaard, Mathias Engebretssen, Jiress Suka Suka (Youssef Chaib 56.), Deni Hasanagic (Øystein Lundblad Næsheim 73.), Kevin Krans, Samuel Nahr (Peder Nomell 57.).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags