Kunstgress på dugnad i Berg

Inviterer til fotballfest: Berg ILs nestleder Espen Haakenstad (t.v.) og leder Knut Nilsen håper mange tar turen når klubbens nye kunstgressanlegg offisielt åpnes lørdag. Foto: Mari Buckholm

Inviterer til fotballfest: Berg ILs nestleder Espen Haakenstad (t.v.) og leder Knut Nilsen håper mange tar turen når klubbens nye kunstgressanlegg offisielt åpnes lørdag. Foto: Mari Buckholm Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Lørdag er det offentlig åpning av det nye kunstgressanlegget på Berg stadion.

DEL

– Vi har bygd et helt nytt anlegg med tre kunstgressbaner. Det synes vi fortjener en markering, sier leder i Berg IL, Knut Nilsen og smiler.

Showkamper og quiz

Åpningen vil bestå av forskjellige aktiviteter for store og små.

– Vi vil involvere alle våre aktive lag til en eller annen kamp. Noen spiller mot hverandre, og noen mot fedrene sine. Dessuten kommer lag fra TTIF, Idd, Aremark og Kvik HFK for å spille kamper, forteller Nilsen.

Han forklarer at de vil vise fram de aktivitetene de tilbyr i klubben.

Vi vil få fram bredden. Vi har lag i alle kategorier, legger nestleder i klubben, Espen Haakenstad, til.

Haldens ordfører, Thor Edquist, kommer og foretar selve åpningen.

– Det blir i tillegg en del andre aktiviteter. Vi kommer til å ha quiz, utlodning og lykkehjul, grill og kiosk og en lasermåler som viser skuddhastighet. Hele byen er velkommen, lover klubbleder Nilsen.

– Tok riktig valg

Da Berg-styret bestemte seg for å bygge et nytt baneanlegg, var det ingen enkel beslutning å ta, rent økonomisk.

– Men vi ser nå at det var det riktige valget å ta. Spillerne kommer tilbake til klubben. Vi har fått et løft, og vil få et helt annet sosialt bånd mellom barn og voksne i klubben nå, tror nestlederen.

Han utdyper:

– Det handler om at vi skal skape et godt og trygt miljø for barn og unge. Målsettingen er å drive breddeidrett. Nå kan vi bruke klubbhuset og banene til å samle alle.

Kostet åtte millioner

På sikt håper klubblederne å få til en ordning hvor barn kan komme til klubbhuset etter skole, få mat og hjelp med lekser – før fotballtreningen.

Det nye kunstgressanlegget ble ikke til av seg selv.

– Vi har en utrolig bra dugnadsånd i klubben, sier Haakenstad. Han kan fortelle at verdien på det frivillige arbeidet med baneanlegget ligger på rundt 600.000 kroner.

– Totalt har anlegget kostet åtte millioner kroner, røper han. Klubben har fått økonomisk støtte fra ulike hold, blant annet fra Sparbankstiftelsen, Berg Sparebank og Kulturdepartementet (tippemidler).

– Vi hadde selv 1,8 millioner i egenkapital, og har spart bevisst for dette, forteller Haakenstad. Foreløpig har ikke Berg IL mottatt økonomisk støtte fra kommunen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags