Kritiske til behandlingen av ishallavtalen

Halden Idrettsråd reagerer på saksgangen, når det gjelder den nye driftsavtalen for Halden ishall. Arkivbilde.

Halden Idrettsråd reagerer på saksgangen, når det gjelder den nye driftsavtalen for Halden ishall. Arkivbilde. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Halden Idrettsråd er kritiske til saksgangen i ishallavtalen mellom kommunen og Comet.

DEL

Avtalen, som i grove trekk vil gi Comet driftsansvar for isflate og lokaler i ishallen, skal opp til politisk behandling tirsdag kveld.

Ønsker korrekte prosesser

– Vi er overhodet ikke ute etter å stikke kjepper i hjulene for Comet. Samtidig ønsker vi korrekte prosesser, og løsning til det beste for en samlet idrettsbevegelse i Halden, sier Jens Lindstrøm og Per Nordlie i Halden Idrettsråd.

De reagerer på saksgangen, og er forundret over at «ishallavtalen» skal opp til behandling i hovedutvalg for næring og eiendom (HNE).

– Det skjer uten at verken Kultur og Idrett eller vi i Idrettsrådet er orientert om eller kjenner innholdet i avtalen.

Drift av ishallen

Halden kommune og Comet har i lang tid forhandlet om en avtale for drift av Halden ishall.

Bakgrunnen er årets budsjettvedtak, med økt krav om inndekning av andel fellesutgifter ved bruk av Halden ishall.

– På vårt ledermøte for alle idrettsklubbene var det klare motforestillinger til at Comet skal overta driftsansvar i Halden ishall – og dermed kunne leie ut til andre idrettslag. Dette bør fortsatt være kommunens oppgave, som eier av hallen, mener HIR-duoen.

Sjekke lovligheten

Og fortsetter:

– Vi ber også om at lovligheten ved en slik avtale sjekkes grundigere. Hva sier Norges Idrettsforbund til kommersiell utleie av en kommunal hall som har mottatt tippemidler?

– Hva håper dere blir utfallet av kveldens utvalgsmøte?

– At HNE sender saken til behandling i kultur og idrett, der saken hører hjemme. Og med Halden Idrettsråd som naturlig høringsinstans. Så kan man heller sende saken tilbake til HNE når både lovlighet og andre elementer ved avtalen er gjennomgått, svarer de.

Vil ikke ødelegge

– Er dere forberedt på kritikk fra Comet ved å gå ut slik?

– Vi ser at det er viktig for Comet – som største bruker av Halden ishall – å få en god og forutsigbar avtale, og skal ikke ødelegge for noen. Det som er viktig for oss er at prosessen foregår på en korrekt måte, og her reagerer vi på saksgangen, fastslår Nordlie og Lindstrøm.

I forslaget til avtale mellom Comet og Halden kommune ligger det også åpning for 11–16 helgedager til annen bruk enn ishockey – som elitehåndball.

Alle bør få tilgang

I tillegg vil «inntekt for utlån av VIP-rom og kontorer i 2. etasje overtas av Comet i sin helhet», som det heter i avtalen.

Også det reagerer HIR på.

«Halden Idrettsråd vil gjerne delta i denne prosessen, da vi ønsker å sikre at hele Halden-idretten får tilgang til disse lokalitetene.», skriver Jens Lindstrøm på vegne av Idrettsrådet i et brev til Halden kommune.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags