- Det er meget gledelig at vi, til tross for at vi ikke har værgudene helt på vår side og masse annet som skjer på sportsfronten i Halden denne helgen, kan se at vi øker deltagermassen, kunne en strålende fornøyd Geale de Vries i Halden Idrettslag konstatere etter at alle løperne hadde kommet seg i mål.

Flest barn

- Selv om det er Orienterings-NM, fotballørdag og seriestart for håndballen denne helgen har flere løpere enn noensinne tatt utfordringen.

- Det er også veldig moro at Kvik Halden stiller med masse deltagere, men vi skulle gjerne hatt litt flere voksne. Vi håper at denne gruppen stiller sterkere neste år.

Blant mange utmattede deltagere som lå som strødd i gresset rundt klokketårnet etter å ha fullført den 800 meter lange løypen, treffer HA ni år gamle Jesper Larseng.

Jesper som stilte på startstreken med fotballaget sitt fra Kvik Halden fullførte løpet på imponerende 6:15.

- Det var veldig tungt og jeg fikk skikkelig vondt i beina på slutten, men jeg satser på å løpe neste år også.

- Vi er 24 stykker fra 08-laget til Kvik Halden og treneren vår hadde lovet at vi skulle få pizza om vi ble 25. Så da får vi håpe det blir pizza til neste året, smilte den unge fotballspilleren i regnet ved klokketårnet.

Tessa snuste på rekorden

Tessa Frenay som deltok i den populære syretesten for første gang, var kun åtte sekunder bak løyperekorden til Kajsa Nillson, da hun som første kvinne krysset målstreken på den sterke tiden 4:25.

- Det var litt glatt i dag og jeg brukte nok feil sko så jeg slet litt med feste. Jeg hadde også noen herreløpere foran meg som jeg ikke fikk passert, så jeg håper at jeg kan utfordre rekorden til Kajsa neste år.

- Men det var fryktelig tungt. Jeg tror aldri jeg har hatt så mye melkesyre noen gang, sa en sliten Franay etter løpet

17-åring vant herreklassen

Trym Tønnesen fikk virkelig bevist sitt løpertalent da han spurtslo Lars-Erik Nordby. Det var så jevnt mellom de to at det lenge hersket tvil om hvem som faktisk kom i mål først.

Selv om de begge offisielt ble klokket inn på meget respektable 3:43, kunne arrangørene etter kontroll av målfotoet utrope Tønnesen som vinner.

- Dette var veldig moro. Jeg var helt ferdig på slutten og jeg konsentrerte meg faktisk bare om å komme meg over målstreken, sa 17-åringe etter det ble klart at han hadde vunnet kraftprøven.

Lars-Erik Nordby hang ikke med hodet selv om han tapte spurten med minst mulig margin.

- Jeg er kjempe førnøyd med gjennomføringen. Jeg hadde rett og slett ikke mer å gi. Jeg var så full av melkesyre at jeg ikke klarte å komme meg forbi, sa Nordby etter å ha, bokstavelig talt, stupt over målstreken.