Disse skitalentene trosser snømangelen

MEGET STERKT: Johan Unneberg (til venstre) og Filip Glittenberg Holt var langt framme blant førsteårsjuniorene i norgescupstarten. Begge foto: Erik Borg

MEGET STERKT: Johan Unneberg (til venstre) og Filip Glittenberg Holt var langt framme blant førsteårsjuniorene i norgescupstarten. Begge foto: Erik Borg

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Johan Unneberg og Filip Glittenberg Holt har det meste av vinteren trent på barmark, men de gikk forrykende i norgescup-starten.

DEL

– For løping i skogen, sykling og rulleski er det perfekt i Halden, smiler Filip.

– Ja, rulleskiforholdene er de beste. Det er absolutt mulig å gjøre det bra. Når vi har en trener (Hans Lie) som har trent fram to norgesmestere, er det nok også flere som kan bli dyktige, smiler Johan.

– Kjempegode ski

Begge førsteårsjuniorene imponerte i sesongstarten, og Unneberg aller mest. Han ble nummer 22 blant de 191 deltakerne i helgas siste renn.

– Jeg hadde kjempegode ski. Hans gjør en så bra jobb med dem. Så fikk jeg en bra rygg å henge på i løypa. Det er dette jeg trener for å oppnå, sier Johan og er svært godt fornøyd.

– Imponerende bra, sier trener Hans Lie.

Filip ble nummer 45 på det første av de tre norgescupløpene i helga. De 30 beste fikk poeng. Fram til poeng skilte det heller ikke mer 20,4 sekunder. Det er ikke mye på ti kilometer.

– Differansen var ikke stor, og det er positivt, sier Filip som også var bra på gang på det siste til det stoppet seg like før mål.

Satser hjemmefra

De jevnaldrende guttene satser hjemme i Halden.

– Vi søkte begge om å begynne på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer, men kom ikke inn, sier Filip. Nå presser de to hverandre fram.

Om det ennå ikke er skiføre hjemme, har det blitt en del økter både i Oslo og på Sjusjøen.

– I helga ble det kjørt ut snø på Erte. Nå ser jeg fram til å komme i gang der og komme mer på snø. Spesielt i klassisk merket jeg at jeg burde ha gått mer på ski enn jeg har gjort, sier Filip.

Blant de beste

Petter Stokkeland ble norgesmester på den klassiske konkurransen sist vinter uten festesmøring. I år er det partier hvor utøverne må gå i diagonalgang.

– For meg er ikke dette noen fordel. Jeg synes det er synd at det blir begrensninger i hvordan det skal gås, men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, sier Petter som var på 16. plass i fristilsrennet og ble nummer 15 på klassisk distanse.

Den regjerende norgesmesteren gjorde det meget bra, men har forventninger til enda høyere fart.

– Jeg har tro på bedre form utover vinteren, sier Petter Stokkeland.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken