Jan Thomas Lauritzen gir seg aldri

Han er 39 år, på tampen av karrieren og har en trøblete kropp. Fortsatt er Jan Thomas Lauritzen sulten på suksess. Nå blir det minst en sesong til i Halden Topphåndball. Arkivfoto: Hans Petter Wille

Han er 39 år, på tampen av karrieren og har en trøblete kropp. Fortsatt er Jan Thomas Lauritzen sulten på suksess. Nå blir det minst en sesong til i Halden Topphåndball. Arkivfoto: Hans Petter Wille

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå blir det enda en sesong i Halden Topphåndball. Minst. Og trener Jonas Wille er strålende fornøyd med å ha med bakspilleren videre

DEL

Jan Thomas Lauritzen (39) har en fantastisk håndballkarriere å se tilbake på.

Få kan se tilbake på en mer innholdsrik og dekorert karriere enn sarpingen.

Stor karriere

Han debuterte på landslaget mot Polen i 1993. Da var enkelte av Halden Topphåndballs spillere ikke født ...

20 år og 254 landskamper senere, er det bare målvakten Steinar Ege som har flere matcher med flagget på brystet enn den skuddsterke høyrebacken.

Nå er han enig med HTH om å forlenge kontrakten.

– Jeg har ikke signert ennå, men vi er enige, ja, bekrefter Lauritzen til HA.

Gode holdninger

Lauritzen kom til daværende TTIF Topphåndball i 2009, og har vært en av Jonas Willes viktigste bidragsytere de siste fire sesongene.

På 76 kamper har Lauritzen dundret inn 424 scoringer. Avgjort kamper. Tatt ansvar både defensivt og offensivt. Vært iskald på straffer. Spredd glede.

– Jan Thomas symboliserer mange av de verdiene vi som klubb ønsker. Han er jordnær, sympatisk og har meget gode holdninger, forteller Jonas Wille.

Vil opp med Halden

Selv er Lauritzen supermotivert for nok en sesong, og bare gleder seg til første avkast hjemme mot Haugaland 22. september.

– Jeg har så lyst til å rykke opp med Halden!

– Er 2013/2014 sesongen da Halden endelig tar steget opp?

– Jeg håper jo det ... Vi har vært nære tidligere også, og vi satser på at vi klarer det nå, sier Lauritzen.

Må ha marginer

Han skryter av Jonas Willes sommersigneringer, og spår at danskeduoen Rasmus Carlsen og Rasmus Bech vil bli nøkkelspillere for HTH.

– De ser bra ut, og dette er nok det beste laget vi har hatt så lenge jeg har vært her. Nå gjelder det bare at alt fungerer og at vi har marginene med oss, sier den sindige sarpingen.

Lauritzen skal ikke være med på alle treninger, men har blitt kjøpt fri fra jobben – og skal delta på samtlige seriekamper for Halden Topphåndball.

– Jan Thomas blir viktig for oss i år også! Han er den eneste venstrehendte bakspilleren i troppen, og er en herlig ledertype, sier Jonas Wille.

Utelukker ingenting

Det er halvannen måned til seriestart. Kanskje er våren 2014 tiden da HTH endelig tar steget opp i Postenligaen.

– Hva gjør du da, Jan Thomas?

– Haha, det får vi se på når den tid kommer. Men det hadde jo vært morsomt å spille eliteseriehåndball med HTH, sier evighetsmaskinen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags