Hockeytalent med høye mål

Sondre Ahlsen fra Halden gjør det bra for både Sparta og Østfolds kretslag. Så bra at han håper å bli tatt ut på G15-landslaget i løpet av 2017.

Sondre Ahlsen fra Halden gjør det bra for både Sparta og Østfolds kretslag. Så bra at han håper å bli tatt ut på G15-landslaget i løpet av 2017. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Sondre Ahlsen er bare 14 år, men beskrives allerede av mange som Haldens neste hockeystjerne.

DEL

– Det er jo hyggelig å høre, men samtidig vet jeg at det kreves mye arbeid for å ta de neste stegene, sier Ahlsen.

Ble blå etter konkursen

2002-modellen fra Halden startet naturlig nok i Comet, men allerede som 7-åring byttet han til Sparta. Hvorfor? Fordi Comet gikk konkurs.

– Det var trist det som skjedde med Comet, men samtidig har jeg hatt sju kjempebra år i Sparta. Mamma og pappa stiller opp med kjøring, og i Sparta har jeg lært mye. Klubben har mange dyktige trenere, og jeg blir litt bedre hele tiden, sier Ahlsen, og nevner kjente hockeynavn som Per Marius Thorbjørnsen, Stig Olsen og Glenn Jessesen som trenere.

Så bra har Ahlsen gjort det i Sparta, at han for lengst har blitt betegnet som et talent. En spiller for framtida. I fjor kom han med på kretslaget, selv om han var ett år for ung. I blå drakt ble han nummer to på poengligaen for hele Norge i U14, og denne sesongen spiller han for både U15 og U16.

Fart på skøytene

– Det er vel bare søndag som er treningsfri, men jeg kunne ikke hatt det bedre. Jeg elsker hockey, og jobber også hardt med skolen ved siden av, sier Ahlsen, som nå går i 9. klasse ved Strupe ungdomsskole.

– Hva som skjer etter det, vet jeg ikke. Kanskje St. Olav, eller kanskje NTG på Hamar, Asker eller Lillehammer. Går alt min vei, blir det Sverige, men jeg vet det er langt fram, sier han.

Ahlsen har mange kvaliteter som ung hockeyspiller. Han er lynrask, og blir beskrevet som meget god på skøyter. Ikke et direkte dårlig utgangspunkt.

– Nei, det er jo ikke det. I dagens hockey er det ekstremt viktig med fart og gode skøyteferdigheter, smiler han.

Håper på landslaget

– Hva må du forbedre?

– Jeg må kanskje bli litt råere på å sette puckene i mål, altså være enda mer effektiv. Man kan alltid bli bedre på alt, og det er også viktig å trene mye på det man allerede mestrer.

Unggutten fra Halden ligger også denne sesongen i toppen av poengligaen i U15, og har en klar drøm for høsten 2017.

– Da skal det første landslaget for 2002-modeller tas ut. Jeg har et klart mål om å komme med der, sier Ahlsen.

Han har allerede vært uttatt på et talenttiltak for sin aldersgruppe. 150 spillere født i 2002 var i sommer samlet til tester og et slags Ironman-opplegg i sommer. Ahlsen ble nr. tre.

– Det var viktig å få vist fram at jeg er godt trent. Nå skal jeg bare kjøre på videre, så får vi håpe at navnet mitt er på lista når uttaket kommer.

– Drømmer jo om NHL

– Og på sikt, hva er målet?

– Alle hockeyspillere drømmer jo om NHL... Jeg har et mål om å bli så god som mulig. Nå har jeg det bra i Sparta, og håper å utvikle meg videre her, sier Sondre, som også har en lillebror – Simen.

Som selvsagt også han spiller ishockey.

– Han spiller i Comet, og er god han også, ler storebror.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken