- Det var en opplevelse. For egen del gikk det også greit, selv om jeg ser at det er litt opp til nivået på de aller beste.

- De gjorde ikke feil...

Det sier Sondre Ahlsen, haldenseren som spiller for Sparta - og har gjort det siden Comet-konkursen i 2009.

15-åringen ble tatt ut på det norske laget til World Select turneringen i Philadelphia, USA.

- Vi spilte kampene våre i treningsarenaen til Philadelphia Flyers. Vi på det norske laget klarte oss ganske greit, men ble straffet for personlige feil. De andre lagene gjorde jo knapt feil med puck, og derfor fikk vi et par stygge resultater, sier han.

Imponerte på NHL-test

Sondre Ahlsen scoret for øvrig det norske målet i kampen mot Canada.

- Det var morsomt, lærerikt og inspirerende å få være med på denne turneringen. Nå blir det full satsing framover. Til høsten blir det fortsatt Sparta U16 på meg, og målet er å komme med på det norske landslaget - som tas ut til høsten, sier han.

Ahlsen gjorde seg bemerket ved å bli nummer 26 blant samtlige 500 spillere som ble testet under World Select i USA.

- Vi kjørte den samme testen som NHL-spillerne bruker i sesongoppkjøringen, med spenst, hurtighet og styrke. Morsomt å få vist seg fram litt der, smiler det hardtsatsende hockeytalentet fra Halden.

Labori fornøyd

Sebastian Labori Christiansen (14) er ett år yngre, og ble også tatt ut på det norske laget i World Select.

2003-samlingen var i Chamonix, Frankrike.

- Cupen har gått ganske bra for meg, men som lag gikk vi på noen skikkelige smeller. Vi kom på 16. plass, mens Russland vant hele turneringen. De feide over Sverige i finalen, sier han.

Labori Christiansen er forward, og har scoret seks mål for det norske Salming-laget totalt. Han er fra Halden, men spiller for svenske Lions. 14-åringen var blant annet god for Lions under Winter Classic i Halden ishall i januar.

«Skal trene og trene og...»

- Mitt kortsiktige mål er å komme inn på et bra lag, enten i Sverige, Norge eller kanskje USA eller Canada. Jeg satser hardt på å bli så god som mulig, og nå skal jeg bare trene og trene i sommer for å være klar til en ny hockeysesong. Å få være på World Select har vært gøy og motiverende, og jeg håper selvsagt å komme med neste år også, sier han.

Disse norske lagene er ikke offisielle landslag, men spillerne er plukket ut av Salming Hockey Elite. Lagene består av de største talentene fra hele Norge, og har deltatt på flere samlinger og cuper i Norge og Sverige før hovedturneringene i USA (G02) og Frankrike (G03).