Peter Lorentzen (35) legger opp: - Drømmer om å få løfte én pokal til!

GULL: Peter Lorentzen har vunnet ti titler og spilt 500 kamper for Stavanger Oilers. Nå legger han opp.

GULL: Peter Lorentzen har vunnet ti titler og spilt 500 kamper for Stavanger Oilers. Nå legger han opp. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter ti sesonger, seks NM-gull, fire seriegull og over 500 A-kamper takker haldenseren Peter Lorentzen (35) for seg i Stavanger Oilers etter sesongen.

DEL

Det er en tid for alt. Jeg har hatt fantastiske år i Oilers. Selv om alder bare er et tall er det bare å innse at det er stor forskjell på å være 25 og 35 år. Det blir stadig tyngre å komme tilbake etter skader, sier Lorentzen til oilers.no.

Seks NM-gull

Den nå 35 år gamle Øberg-gutten går dermed inn i siste vinter/vår av det som har vært en fantastisk hockeykarriere. Før tiden i Oilers, spilte han juniorhockey i USA (TriCity Americans), øste inn mål for Comet i eliteserien og var med på å skyte Rögle opp i Elitserien.

Han kom til Stavanger Oilers i 2009, og har vunnet seks NM-gull og fire seriegull. Lorentzen har også spilt flere A-VM for Norge, og blitt tildelt HAs ærespris i idrett.

Etter denne sesongen er det slutt.

Jeg ville ikke gi meg etter fjoråret, som var et slag på kjeften for alle i Stavanger Oilers. Det føltes feil å takke for seg da, sier han til klubbens hjemmeside.

Heller lagspiller enn solist

Som hockeyspiller har han utviklet seg enormt. Fra å være en lynrask målsnik i Comet, til det som nå er en hardtarbeidende, fysisk, lojal og viktig lagspiller - med masse tillit. I Stavanger Oilers har han blitt kalt «limet i gruppa», noe Lorentzen mener er et av de fineste komplimentene han har fått.

Peter Lorentzen

Født: 2. september 1983.
Fra: Halden.
Bosted: Stavanger.
Klubb: Stavanger Oilers.
Posisjon: Forward.
Høyde/vekt: 184 km/90 kg.
Tidligere klubber:
Comet, Stjernen, Tri-City Americans, Järfälla, Team Uppsala, Rögle.

Meritter:
* Seks NM-gull, fire seriegull, ett Europacup-gull med Oilers.
* Spilt 500 kamper for Oilers.
* Spilt 51 kamper i SHL.
* Spilt 54 landskamper for Norge.
* Opprykk til eliteserien med Rögle fra Ängelholm.

For meg betyr det mye å være lojal, slå ring om kollektivet. En periode var jeg tillitsvalgt for gutta i NISO (Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon). Jeg vil heller være en lagspiller enn solist, slår #71 fast overfor oilers.no.

På spørsmål om høydepunkt i Oilers-drakta, svarer han:

– Vi har fått oppleve mange store øyeblikk på isen. Må jeg velge ett lander jeg på sluttspillet 2015, da vi landet kongepokalen i en strålende sjuende finalekamp mot Storhamar. På hjemmebane. Den våren spilte vi vår beste hockey og bød publikum på fulle hus og spennende oppgjør kveld etter kveld.

Blir i Stavanger

Selv har han slått rot i Stavanger. Etter å ha vært gjennom et samlivsbrudd for noen år tilbake, er han etablert i nytt forhold med Sola Håndballspiller Abbey Perry.

– Jeg flytter ikke på meg. Jeg har blitt gammel nok til å forstå hvor godt jeg har det her jeg er. For Oilers handler det om å nyte den neste oppturen. Jeg drømmer om å være med på det første steget. Løfte én pokal til, avslutter Peter Lorentzen.

Stavanger Oilers banket serieleder Vålerenga 6-1 i Oslo tirsdag, og ligger på tredjeplass i Get-ligaen med noen få runder igjen å spille. Neste kamp er Frisk hjemme søndag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags