– Et enkelt valg tross alt

God stemning i Comet-boksen, det største gliset av alle tilhører Øyvind Andreassen.

God stemning i Comet-boksen, det største gliset av alle tilhører Øyvind Andreassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

403 kamper og 15 sesonger på A-laget er unike tall i norsk ishockey. Men Øyvind Andreassen gir seg ikke og går på en ny sesong i sitt kjære Comet.

DEL

– Det har blitt noen sesonger ja. Jeg gleder meg til å treffe gutta på sommertrening igjen, og er topp motivert for en ny sesong, sier superveteran Øyvind "Niern" Andreassen.

Debuterte i 02/03

Onsdag skrev han under en ny ettårskontrakt med Comet. Klubben han har vært trofast mot i hele sin karriere, med unntak av noen få måneder i sesongen 09/10, da klubben hadde gått konkurs og Øyvind gjestespilte i Stjernen.

Hans statistikk taler sitt eget språk. 31-åringen debuterte for Comets A-lag borte mot Grüner allerede i 02/03-sesongen.

Han fikk med seg opprykket sesongen etter og hele eliteserieeventyret fram til konkursen høsten 2009. Og de siste sju sesongene har han spilt for de grønne i 1. divisjon.

– Jeg har jo vært litt spent på om klubben ville beholde meg, jeg vet jo at det er ulike meninger om meg. Men da de spurte om jeg ville fortsette, var det ikke så vanskelig å si ja.

– Jeg føler fortsatt gleden ved å spille ishockey, og sesongen som har gått har vært helt suveren med tanke på stemningen i garderoben, sier Andreassen.

Statistikken forteller om 403 kamper og 353 utvisningsminutter. 46 mål og 54 assist på de samme kampene forteller at det ikke er snakk om noen poengmaskin, noe han er fullt klar over selv.

– Jeg har aldri vært en poengjeger, men har hatt andre roller. Denne sesongen har det gått ganske bra, selv om jeg gjerne skulle spilt mer mot slutten av sesongen.

– Men jeg skal jobbe knallhardt i sommer, og har planer om å bidra så mye jeg kan neste sesong, sier "Niern".

– En fantastisk person

Styreleder i Comet Elite, Bjørn Hofgaard, får ikke rost Øyvind Andreassen nok.

– Øyvind har jeg kjent i mange år, og han er rett og slett en fantastisk person. Han er alltid positiv, og i tillegg er han en som alle lytter til selv om han ikke er stjernespilleren på laget.

– Sånne personer er gull verdt, og den jobben han har gjort for Comet er utrolig, sier Hofgaard.

Han er klar på at klubben må ta vare på Andreassen, selv om han skulle gi seg som spiller.

– Nå skal han spille en sesong til, men den dagen han legger skøytene på hylla skal vi finne en eller annen rolle til ham.

– Sånne folk er sjelden vare. Ekte haldenser og 16 sesonger på A-laget. Han har vært med på alle oppturer og nedturer i denne klubben, og den erfaringen er helt unik, sier Hofgaard.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.