- Det har vært en morsom sesong, og jeg har utviklet meg mye i Vålerenga, sier han.

På med gullhjelmen!

19-åringen fra Halden er oppvokst med ishockey i Comet, men meldte overgang til Sparta i Sarpsborg da de grønne gikk konkurs høsten 2009. I nabobyen presterte han også bra, men valgte etter hvert Vålerenga.

- Jeg ønsket - og trengte - et miljøskifte. Både for å utvikle meg som hockeyspiller og som person, sier han.

I dag bor Vaglen i Oslo, og kombinerer hockeysatsing med jobb i barnehage. Lørdag kunne han og lagkameratene ta på seg gullhjelmene etter seier 5-2 over Frisk/Asker i NM-finalen for U20. Vålerenga vant finaleserien 3-0 i kamper.

- Vi vant 6-2 i den første kampen. Det har kladdet litt mer i de to siste (2-1 og 5-2), men det var nok til å vinne. Utrolig kult å bli norgesmester i min siste sesong som juniorspiller, sier haldenseren.

Vålerengas toppscorer

Vaglen er forward, og Vålerengas toppscorer denne sesongen. I grunnserien for U20 Elite står Vaglen bokført med 41 poeng (22 mål og 19 målgivende), noe som er fjerde best av samtlige spillere i U20 denne sesongen.

I finaleserien mot Frisk/Asker scoret han ett mål i den første kampen, og har også notert noen målgivende pasninger.

- Jeg er en typisk offensiv spiller. Ikke spesielt rask kanskje, men bra fysikk, god spilleforståelse og et bra skudd. Det jeg må utvikle er det defensive, sier Vaglen - som er høyrefattet.

Så godt har 19-åringen prestert at han er tatt opp i Vålerengas A-stall for den kommende sesongen.

Debuterte i Getligaen

Og han har allerede fått sin debut Getligaen. Det skjedde da Vålerenga slo Lillehammer 4-0 mot slutten av sesongen.

- Det var veldig gøy. Jeg fikk fire bytter sammen med andrerekka, og synes det gikk greit, sier han.

- Hva er målsettingen for kommende sesong?

- Jeg håper å gjøre det såpass bra at jeg får spilletid på A-laget, fastslår han.

"Merkelig sesong"

- Du blir en del av "Iskrigerne" nå?

- Ja, haha. Tv-kameraene er vel ikke så opptatt av oss unge og nye. Kanskje like greit, ler han.

Vålerenga U20 har for øvrig hatt en merkelig sesong. Laget startet sesongen med 20 strake seiere, treningskamper inkludert. Deretter ventet en massiv formsvikt, som ga 13 tap på de 15 neste kampene...

- Helt uforklarlig. Det var mye snakk i den perioden, men vi sto sammen. Vi ble faktisk bare nummer fire i serien, selv om vi ledet 15 poeng. Den tøffe perioden gjør det bare enda kulere at vi endte opp med NM-gull.

Høvik på sølvlaget

I NM-finalen for U20 var det en haldenser også på sølvlaget: Kristian Høvik (16), reservekeeper i Frisk/Asker.

- Det var faktisk ganske jevnt i alle tre kampene, selv om vi tapte 0-3 i matcher. Vålerenga klarte å holde nivået oppe i samtlige 60 minutter i alle kampene, og tok oss på det. Jeg fikk dessverre ikke stått noen av kampene i U20-sluttspillet, så litt surt at jeg ikke fikk mulighet til å bidra noe, sier keepertalentet fra Halden.

Vaglen og Vålerenga slo Lørenskog i kvartfinalen og Stavanger i semifinalen, mens Høvik og Frisk/Asker tok seg til NM-finalen for U20 etter seier over Sparta i kvartfinalen og Lillehammer i semifinalen.