Spiller opprykkskval for «fienden»

TIL FIENDEN: Tobias Skaarberg skal spille opprykkskval for Comets erkerival Ringerike.

TIL FIENDEN: Tobias Skaarberg skal spille opprykkskval for Comets erkerival Ringerike. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Comet-backen Tobias Skaarberg er i rekordfart blitt klar for å spille opprykkskval - for Ringerike.

DEL

Comet har to seriekamper igjen i 1. divisjon, men selv to seiere mot Nidaros neste helg vil ikke være nok til å sikre kvalspill. De to plassene tar i stedet Narvik og Ringerike.

Eidissen: - Kun for kvalspillet

Hønefoss-laget har sett til Halden for å forsterke laget.

– Vi fikk en forespørsel torsdag kveld om Tobias kunne frislippes. Det sa vi ja til. Overgangen til Ringerike gjelder i utgangspunktet for kvalspillet, sier Runar Eidissen i Comet.

– Har partene snakket om neste sesong?

– Ikke foreløpig. Vi har uansett kontrakt med Tobias bare fram til 31. mars, så hva som skjer neste sesong får vi ta etter hvert. Vårt utgangspunkt var, og er, at vi ønsker å beholde Tobias også for en ny sesong i Comet, svarer han.

Forventer reaksjoner

Tobias Skaarberg, sarpingen som har spilt 221 kamper for Comet siden høsten 2013, er glad for muligheten til å forlenge hockeysesongen - og det med kvalspill.

Spillerprofil Tobias Skaarberg

– Jeg har valgt å tenke på egen utvikling. Det er god læring for meg som hockeyspiller å få spille seks kvalkamper på et bra nivå. Og siden vi ikke klarte det med Comet, føles det riktig å gripe denne muligheten, sier Skaarberg.

– Blir det rart å spille for «fienden»?

– Jeg forstår at det kan komme reaksjoner på det.

Trolig Comet fra høsten

– Kan det bli aktuelt med Ringerike på permanent basis fra høsten?

– Nei, dette er først og fremst ut sesongen. Jeg har fast jobb i Fredrikstad og leilighet i Sarpsborg, så det skal mye til at jeg flytter til Hønefoss permanent.

BLIR I COMET?: - Dette er bra for min utvikling. Fra høsten håper jeg å være grønn igjen, sier Skaarberg.

BLIR I COMET?: - Dette er bra for min utvikling. Fra høsten håper jeg å være grønn igjen, sier Skaarberg. Foto:

– Det betyr at fortsatt Comet-spill er aktuelt?

– Absolutt. Man vet aldri hva som skjer, men jeg stortrives i Comet. Per nå føles det som 95 prosent sikkert at jeg er grønn også høsten 2018, svarer han.

Boork: – Flott av Comet

Martin Boork, trener for Ringerike, er glad for å kunne forsterke laget med Tobias Skaarberg og skryter samtidig av måten Comet har håndtert forespørselen på.

– Comet og Ringerike er to ganske like klubber. Begge har ambisjoner, og nok av ambisiøse og dyktige spillere på laget. Nå trengte vi en back, og kontaktet Comet. Jeg har hatt en god dialog med Göran (Hermansson) over tid, og glad for at klubben Comet også har valgt å gi Tobias en slik mulighet til å forlenge sesongen.

– Kan det bli aktuelt å hente Skaarberg på permanent basis?

– Nei, dette er kun for kvalserien. Tobias er nok grønn til høsten igjen.

Tøft, men lærerik

– Hva tror du om Ringerikes sjanser i kvalserien?

– Det blir knalltøft, men lærerikt. Narvik er knallbra, og lagene fra Getligaen skal være bedre. Kongsvinger er vesentlig sterkere enn de siste sesongene, og Lørenskog/Stjernen skal jo være i en helt annen liga. Men vi skal gi alt, og lover å representere 1. divisjon på en bra måte, sier Ringerike-trener Martin Boork.

Tabell 1. divisjon

Tabell eliteserien (Getligaen)

PS! I kvalserien om opprykk møtes de to beste lagene i 1. divisjon (Narvik og Ringerike) og de to dårligste i eliteserien. Kongsvinger ender igjen sist, mens Stjernen og Lørenskog kjemper om å unngå den andre plassen som gir nedrykkskval. De fire lagene møtes til dobbel kvalserie, og spiller om to ledige plasser i Getligaen 2018/19.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags