Ny Comet-jubel mot Nidaros

JUBLET IGJEN: Comet vant to dager på rad mot Nidaros i Leangen ishall.

JUBLET IGJEN: Comet vant to dager på rad mot Nidaros i Leangen ishall. Foto:

(Nidaros-Comet 3-4) Comet kjempet seg til tre nye poeng da Anders Pedersen ble matchvinner mot Nidaros midtveis i sluttperioden i Leangen ishall søndag.

DEL

Comet måtte gjøre en forandring på laget som skulle forsvare lørdagens 4-1 seier, da Kristian Høvik fikk ansvaret mellom stengene, i stedet for en syk William Lundsten.

Målvakten som var Comets beste spiller lørdag.

Kom bakpå

Etter noen nølende åpningsminutter kom Comet til den første målsjansen, da Anders Pedersen bommet alene med Nidaros keeper Peter Strøm.

Et revansjelystent hjemmelag ville helt klart være med på leken og kunne ta ledelsen, da Ole Christian Westad Larssen plasserte pucken bak Høvik, fra kort hold.

Comet slet med å etablere noe offensivt spill. I stedet ble det mye en og en i forkant av avslutningene. I en periode der Comet fikk notert 17 skudd, uten å klare å overliste keeper Strøm.

Dermed kunne Nidaros gå til hvilen med 1-0.

Tre kjappe

Vi fikk se et friskere Comet fra starten av midtperioden, der hjemmekeeperen fikk testet seg flere ganger, før Comet endelig fikk hull på byllen.

Anders Pedersen var sistemann på pucken, assistert av Jesper Kolle Nipe. Rett etter at samme Nipe var nær ved å score, på en forsering helt fra egen sone.

Men Comet ga seg ikke med det. Inspirert av utligningen fortsatte Comet presset, og da Herman Kopperud fikk sjansen, ledet plutselig Comet 1-2.

Og om ikke det var nok så fullførte Alexander Høvik noen utrolige Comet-minutter, med å øke til 1-3. Og da hadde også broder Kristian rukket å gjøre en fin redning med spakhansken.

Til stor jubel fra de tilreisende Comet-supportene, som virkelig ga lyd fra seg.

Spillet bølget

De tre kjappe Comet-målene gjorde at kampen åpnet seg. Spillet bølget med sjanser på begge kanter, og hjemmelaget fant igjen en åpning forbi Comet-keeper Høvik. Til 2-3.

Og ny spenning i kampen.

Kristian Høvik gjorde en viktig redning da han skled ut og gjorde målet mindre, på et skudd fra fri posisjon midt foran mål.

Men Comet-målvakten måtte gå den tunge veien å plukke ut nok en puck av eget nett før perioden var omme, slik at lagene gikk til den siste hvilen på stillingen 3-3.

I forbindelse med scoringen oppstod en situasjon der vi fikk kampens to første utvisninger, der det virket hardt å gi Dan Nygård en tominutter, da han ble sendt i isen bakfra.

Foran igjen

Nidaros holdt på å få en drømmestart på sluttperioden da det smalt i metallet bak Kristian Høvik, men pucken gikk stolpe ut. Til et sukk fra hjemmepublikummet.

Hjemmelagets Mathias Jonassen kunne ta seg en tidlig dusj, etter en 10-minutter for usportslig oppførsel, drøye to minutter inn i perioden.

Midtveis i perioden var Comet igjen i førersetet, etter at Anders Pedersen hadde satt sin andre puck for dagen. Assistert av Gintautas og Cizas. Og Comet nærmet seg sin andre trepoenger på to dager i Trondheim.

Med 40 sekunder igjen på klokka tok Nidaros ut målvakten i et siste forsøk på å få poeng, men Comet-spillerne ofret seg som helter for Kristian Høvik, og de grønn/hvite kunne juble for tre nye poeng.

Anders Pedersen ble av en lokal jury kåret til Comets beste spiller.

Kampfakta

1. divisjon ishockey:

Leangen ishall:

Nidaros-Comet 3-4 (1-0, 2-3, 0-1)

1-0 (7.22) Ole Christan Westad Larssen

1-1 (25.23) Anders Pedersen (Nipe)

1-2 (27.18) Herman Benjo Kopperud (Sundelius, Karlsson)

1-3 (27.50) Alexander Høvik (Sydvold Johannessen)

2-3 (30.52) Thomas Wiik

3-3 (38.48) Andreas Svedlund

3-4 (49.42) Anders Pedersen (Gintautas, Cizas)

Hoveddommer: Marius Larsen

Utvisninger: Nidaros 1x2 min, 1x10 min. Comet 2x2 min.

Tilskuere: 867

Skudd: Nidaros 22 (7, 7, 8), Comet 41 (17, 14, 10)

Comet:

Målvakter: Kristian Høvik, William Lundsten

1. rekke: Jonathan Svensson, Martin Bjørsland, Paulius Gintautas, Ugnius Cizas, Anders Pedersen

2. rekke: Dan Nygård, Robin Karlsson, Christopher Usov, Joacim Sundelius, Herman Benjo Kopperud

3. rekke: Sander Rekstad, Jesper Kolle Nipe, Håkon Vaglen, Alexander Høvik, Ole Sydvold Johannessen

4. rekke: Martin Skjørberg, Henrik Holme


Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags