Jaunius er klar for Comet

Jaunius Jasinevicius er klar for Comet. Fra venstre Paulius Gintautas, Jasinevicius, daglig leder på Berglyhallen Autosenter Bjørn Midtlien, medeier Øyvind Rød og markedssjef i Comet, Lars Høiby.

Jaunius Jasinevicius er klar for Comet. Fra venstre Paulius Gintautas, Jasinevicius, daglig leder på Berglyhallen Autosenter Bjørn Midtlien, medeier Øyvind Rød og markedssjef i Comet, Lars Høiby. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Backen Jaunius Janisevicius (21) er klar for Comet, dagen etter at han imponerte i treningskampen mot Sparta.

DEL

– Jeg har fått et herlig førsteinntrykk av laget, klubben og byen. Nå gleder jeg meg stort til sesongen, sier 21-åringen som skrev under kontrakten som offisielt gjør ham til Comet-spiller onsdag ettermiddag.

Viktig brikke

Signeringen skjedde på Berglyhallen Autosenter, der Jaunius skal jobbe. Han skal også jobbe på Xtralageret, der lagkompis og barndomsvenn Paulius Gintautas jobber.

– Vi er helt avhengige av sponsorer som dette, som stiller med jobbmuligheter, sier markedssjef Lars Høiby i Comet.

Backen Jaunius Janisevicius har spilt fem år i Sverige, først i J18 elit, så i 2. divisjon og de to siste sesongene har han 62 kamper i svensk 1. divisjon.

Med solide skøyteferdigheter og en offensiv spillestil blir han en viktig brikke i årets Comet-mannskap.

– Jeg har store ambisjoner som hockeyspiller, og håpet er å spille på toppnivå i en liga. Å rykke opp med Comet hadde vært helt topp, sier 21-åringen.

Forstår norsk

Han forteller at han har kjent Paulius Gintautas fra barndommen av, og at han gleder seg til å spille sammen også på klubbnivå. De to har mange landskamper sammen for Litauen.

– Det er bra nivå i Comet og i Norge, og selv om vi fikk det tøft mot slutten av kampen i går har jeg tro på at det blir en god sesong, sier Janisevicius som skal spille med nummer 5 på ryggen.

Karrierestatistikk

Han skjønner mange norske ord etter fem år i Sverige, og snakker flytende engelsk.

Jaunius Janisevicius imponerte i treningskampen mot Sparta.

Jaunius Janisevicius imponerte i treningskampen mot Sparta. Foto:

– Det blir vanskelig for Geir-Arne og de andre å snakke dritt om oss. Vi får heller gjøre det om dem, skratter Jaunius og Paulius.

Et par spillere til

Comet venter fortsatt på signaturen til Christopher Paulsen og Geir-Arne Karrestad, mens unggutten Alexander Holberg skrev under kontrakten i går.

Klubben håper fortsatt på at Einar Egeland skal spille videre, fjorårets poengkonge har trent med laget og er fortsatt i tenkeboksen.

– Vi jobber hardt videre med å finne jobber til spillere, for planen er å hente et par offensive spillere før stallen er komplett, sier Høiby.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken