Ishalljubileum med hjemmeseier mot Sparta

Jubel i Comet-laget etter en av to scoringer mot Sparta.

Jubel i Comet-laget etter en av to scoringer mot Sparta. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det var duket for storfint besøk i Halden ishall lørdag da samarbeidspartner og rival Sparta kom til kamp. Comet viste hvor skapet skulle stå og vant 2-0.

DEL

Comet vant skuddstatistikken med sine 34 skudd mot gjestenes 31, og vant kampen 2-0. Etter glimrende keeperspill, flotte pasninger og fine avslutninger ble det en bra kamp for hjemmelaget før juleferien.

Treg start

Det var ikke noe fyrverkeri av noen kamp i den første perioden i Halden ishall lørdag. Det ble mye spill frem og tilbake og til tider mye spill foran Comets mål, men likevel var det Comet som satt kveldens første mål.

Ugnius Cizas skjøt, men Spartas Lillegrend ga retur rett til Comets Jaunius Jasinevicius som plasserte pucken i mål. 

Den andre perioden forløp litt som den første, den ble en del spill begge veier, men også her ble det mye spill i Comets sone. Johnsen holdt derimot buret rent og Comet kunne gå av isen i den andre periode fortsatt ledene 1-0.

Keeperbytte 

Adrian Johnsen fikk notert seg for drøye 36 minutter i buret under dagens kamp, men like før periodeslutt i den andre perioden ble han liggende etter et sammenstøt med Spartas Henrik Malmström.

Johnsen fortsatte en liten stund før smertene ble for store og inn kom Anders Johansson.

Comet-keeper Adrian Johnsen ble skadet i denne situasjonen, etter sammenstøtet med Spartas veteran Henrik Malmström.

Comet-keeper Adrian Johnsen ble skadet i denne situasjonen, etter sammenstøtet med Spartas veteran Henrik Malmström. Foto:

- Vridninga i ankelen blir litt feil og da klarte jeg ikke å legge noe vekt på den eller bevege på den så da var det best å takke for kampen, men det er en forferdelig kjip kamp å måtte kaste inn i håndkleet i, fortalte Johnsen etter kampen.

 - Legen har sett på det og tror ikke at det er noe brudd så vi får krysse fingrene for at det ikke er noe alvorlig, avsluttet Johnsen

Ga seg ikke

Comet fortsatte å kjempe i tredje periode og femten minutter inn i perioden kom kveldens andre og siste scoring. Det var Jakob Klang som noterte seg for målet, med assist fra Ole Sydvold Johannessen.

Klang har denne sesongen notert seg for syv kamper for nettopp Sparta.

- Det var bra et bra tempo. De er et godt og solid lag å møte.

- Vi gir og tar i dag, det er bra målvaktsspill av begge keeperene og jeg føler vi legger grunnlaget litt i den første perioden.  Det er en morsom kamp å spille med jubileum og greier, fortalte Klang etter kampen,

Halden kommune ved Andre Øraas fikk jublleumsgave av Sparta før kampen. De to lagenes kapteiner Christopher Henriksen og Einar Egeland.

Halden kommune ved Andre Øraas fikk jublleumsgave av Sparta før kampen. De to lagenes kapteiner Christopher Henriksen og Einar Egeland. Foto:

Apropos jubileum, hva er ditt beste minne her i Halden ishall?

- Det må være siste kampen i fjor mot Gjøvik da vi vant og sikret kvalplassen, ingen tvil om den, avslutta Klang.

Fornøyd trener

Også Comets trener Göran Hermansson var fornøyd etter kampen.

- Jeg synes vi gjør en bra kamp i 60 minutter. Vi hadde respekt for dette GET-liga-laget, men etter fire fem minutter innså vi at de kan bedre enn de viser her i dag og da er det en god sjanse for å vinne.

- Jeg synes vi vinner fortjent, fortalte Hermansson etter kampen.

Også han trekker frem kampen mot Gjøvik som sitt beste minne i Halden ishall, før han smiler lurt:

- Men som spiller var det nok et og annet mål mot Grotnes!

463 tilskuere så kampen i Halden ishall.

PS. Comet manglet Charley Berg, Christopher Paulsen og Fredrik Olsson i dagens kamp. Motstander Sparta manglet også spillere på landslagsoppdrag og spillere med småskader.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags