Han er ny leder i Comet Bredde

Mads Kjernsholen ble onsdag kveld valgt inn som ny styreleder i Comet Bredde.

Mads Kjernsholen ble onsdag kveld valgt inn som ny styreleder i Comet Bredde. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mads Kjernsholen ble onsdag kveld klappet inn som ny leder i Comet Bredde.

DEL

- Hyggelig å få tillit, og jeg gleder meg til å ta fatt på lederrollen.

Vil styrke rekrutteringen

Det sa Mads Kjernsholen etter å ha blitt klappet inn som ny styreleder i Comet Bredde på klubbens årsmøte onsdag.

Han tar over lederklubba etter Morgan Pettersen, som går fra leder til styremedlem.

- Jeg kommer ikke inn for å skape de helt store endringene. Vi driver godt nå, og jeg har selv sittet i styret det siste året. Vi har vedtatt en handlingsplan for de kommende årene, og min oppgave blir å videreføre den.

- Som for eksempel å styrke rekrutteringen?

- Ja! Vi ønsker å tette gapet mellom U15 og A-laget. Det sier seg selv at det ikke er gjort over natten, men en jobb som må gjøres over tid. Vi har allerede to profesjonelle ungdomstrenere, men vi må sørge for å skape et enda bedre sportslig tilbud, utdanne flere trenere og gjøre skøyte- og hockeyskolen enda bedre, sier han.

Fisk og hockey

- Hvordan skal Comet klare å beholde talentene i egen klubb og by?

- Det henger jo sammen med rekrutteringsjobben. At vi må sørge for å ha et så godt sportslig tilbud at det ikke blir verken fristende eller nødvendig å bytte klubb. På sikt ønsker vi jo å utvikle våre egne toppspillere.

Mads Kjernsholen er opprinnelig fra Hamar-området, og driver som selvstendig næringsdrivende. Han eier og drifter blant annet Slidre Ørretsenter, med ansvar for fiskesalg. Han har selv en sønn på 11 år som spiller hockey i Comet.

Mads Kjernsholen (tv) tar over lederklubba etter Morgan Pettersen, som fortsetter som styremedlem.

Mads Kjernsholen (tv) tar over lederklubba etter Morgan Pettersen, som fortsetter som styremedlem. Foto:

- Det var min vei inn i Comet, og jeg bidrar gjerne også på styrenivå.

Sier Kjernsholen, som får med seg Vanja Haugland Olsen - nylig avgått leder i Halden Volleyballklubb - som nestleder.

Trenersatsing

Årsmøtet i Comet Bredde vitnet ellers om et aktivt og godt hockeyår. Klubben har hatt ni lag, fra U7/8 og opp til Comet 2 på seniornivå. Det har vært arrangert keepertreninger, jentehockeydager, "powerskating" og hockeyskoler.

- Et viktig mål nå blir å utdanne flere egne trenere, slik at vi kan tilby et kompetent og bra opplegg på alle aldersnivåer. Det arbeidet er allerede godt i gang, og vi har mange medlemmer som melder seg på trenerkurs, sier avtroppende leder Pettersen.

Comet Bredde, som teller 359 medlemmer, har også en rekke aktive dommere, både på krets- og forbundsnivå.

Regnskapet viste et lite underskudd på 11.935 kroner. Egenkapitalen er 968.179 kroner. I budsjettet, som lyder på drøyt 2,2 millioner kroner, er blant annet lønnskostnadene økt med rundt 200.000 kroner.

- Det er ikke mer dramatisk enn at vi får nå får lønnsutgifter på våre ansatte trenere for et helt kalenderår.

Sørlie fikk sølvmerket

Merkekomiteen, ved tidligere leder Tor Erik Gustavsen, delte ut sølvmerke til Ole-Henrik Sørlie.

- Sølvmerke kan gis til en ildsjel med minst 15 års fartstid i klubben. Ole-Henrik har stort sett bodd i Halden ishall hele livet, og tilbrakte utallige timer her oppe. Han er trener for flere ungdomslag, trener også et kretslag og sitter som nestleder i Østfold Ishockeykrets. Nå har han stiftet egen familie, og kanskje ser vi snart hans egne barn i Comet-drakt, sa Gustavsen til årsmøtet - som applauderte tildelingen.

Ole-Henrik Sørlie (i midten) ble tildelt Comets sølvmerke. Her sammen med Tor Erik Gustavsen (tv) i merkekomiteen og avtroppende leder Morgan Pettersen.

Ole-Henrik Sørlie (i midten) ble tildelt Comets sølvmerke. Her sammen med Tor Erik Gustavsen (tv) i merkekomiteen og avtroppende leder Morgan Pettersen.

Sørlie selv synes det var veldig stas med Comet-utmerkelsen.

- Det var veldig hyggelig. Jeg hadde en viss anelse, siden de spurte meg flere ganger om jeg kom til å være til stede på årsmøtet, smiler Sørlie, som har et bankende, grønt hockeyhjerte.

Grønt hockeyhjerte

- Jeg deler denne utmerkelsen med alle jeg har rundt meg, sa han.

Og fortsatte:

- Vi har noe på gang i Comet. Slik jeg ser det, blir det viktigste å skape/utdanne en trenergruppe som gjør at vi kan tilby et bra sportslig tilbud for alle alderstrinn - både gutter og jenter. Nå må vi virkelig vise - og bevise - at vi satser på rekruttering. Og det starter med å gjøre skøyte- og hockeyskolen enda litt bedre, sa Sørlie.

Rammet av underslag

I styrets årsberetning kom det også fram at Comet Bredde var rammet av et lite underslag i 2016.

"Vi har hatt et underslag fra en av klubbens lagkasserere. Det dreier seg om et beløp på 30.000 kroner. Saken ble håndtert på et forholdsvis lavt nivå, og ble avsluttet 31/12-16. Alle penger er tilbakebetalt.", står det i årsberetningen.

- Vi føler at vi løste det bra, med minimal belastning på klubb og involvert. I etterkant har vi skjerpet opp noen av rutinene for de økonomiansvarlige hos de ulike lagene, slik at noe slikt ikke skjer igjen, sier Pettersen.

Vedkommende er fritatt fra alle verv i klubben på ubestemt tid.

Solid økonomi i elite

Årsmøtet i Comet Elite ble avholdt rett i etterkant, og var unnagjort på 25 minutter.

Rundt 40 medlemmer fant veien til årsmøtet i Comet.

Rundt 40 medlemmer fant veien til årsmøtet i Comet. Foto:

Regnskapet var svært gledelig lesning for de frammøtte, og viste - som HA tidligere har skrevet - et overskudd på 420.852 kroner. Regnskapstallene utløste applaus blant rundt 40 medlemmer på årsmøtet.

For 2017 er det budsjettert omtrent på samme nivå som i 2016, med kun marginale økninger til sport.

Les også: Comet med solid overskudd (HA 17. mars 2017)

- Det er likevel ikke dette, om vi får 10.000 kroner mer å rutte med eller ikke, som avgjør om vi klarer å skape et opprykkslag til høsten. Det vi trenger er jobber til spillerne vi ønsker å hente inn. Der håper vi Halden som by, og næringslivet spesielt, vil stille opp, sier Runar Eidissen i sport.

Hofgaard gjenvalgt

Comet Elite har et budsjett for kalenderåret 2017 på 3,7 millioner kroner.

- Vi har ikke våget å budsjettere for hardt på inntekter fra Get-gravingen (Comet har fått i dugnadsoppdrag å grave ned Gets fiberkabler til boliger rundt omkring i Halden). Vi vet det blir en pen sum penger, men ikke hvor mye, fortalte nestleder og økonomiansvarlig Thorbjørn Danielsen.

Det gode økonomiske resultatet betyr trolig at Comet trolig tas av forbundets liste for klubber under overvåkning.

Bjørn Hofgaard tok gjenvalg som styreleder i Comet Elite.

Bjørn Hofgaard, her sammen med Yngve Netteland, tok gjenvalg som leder i Comet Elite.

Bjørn Hofgaard, her sammen med Yngve Netteland, tok gjenvalg som leder i Comet Elite. Foto:

- Vi har skapt et godt og solid grunnlag for videre drift, og kan love at vi skal ta nye steg framover, sa han.

Vurderer daglig leder

- Vil Comet vurdere å ansette en daglig leder?

- Ja. Det snakker vi om. Vi har ingen mulighet til å ansette en daglig leder i 100 prosent, men kanskje i halv stilling. Det vil være viktig for å utvikle klubben videre, ikke minst siden mye møtevirksomhet og kontakt inn mot kommune og forbund skjer på dagtid, sa Hofgaard.

Valgkomiteen, med leder Vegar Skogli, hadde gjort en god jobb, og valgene fikk følgende utfall.

Styret i Comet Bredde:

Leder: Mads Kjernsholen, nestleder: Vanja Haugland Olsen, styremedlemmer: Frank Sundland, Sissel Jacobsen, Morgan Pettersen, Anita Andersen, Bethina Engebretsen, Vegard Gunnæs og Jarle Berg.

Styret i Comet Elite:

Leder: Bjørn Hofgaard, nestleder: Thorbjørn Danielsen, styremedlemmer: Tone Johansson, Sigurd Nilsen Bruun, Inge Strømseng. Vara: Ronny Larsen og Vera Graff Andreassen.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags