Gå til sidens hovedinnhold

- Ekstremt skuffet over Bergen

Artikkelen er over 4 år gammel

Bergen har fortsatt ikke skrevet under papirene som gjør Martin Bjørsland til Comet-spiller.

Resultatet er at den 23 år gamle backen, som sist uke skrev under for Comet, IKKE er spilleklar til helgens dobbeltkamp mot nettopp Bergen. Det får Runar Eidissen, sportsansvarlig i Comet, til å reagere med både forundring og skuffelse.

Ikke "fair play"

- Det eneste jeg kan tenke meg at de ikke vil møte Comet nå i helga med Bjørsland på laget. Da er det i så fall ikke "fair play". Kanskje innenfor lovverket, men langt utenfor vanlig kotyme i norsk ishockey, sier Eidissen.

Martin Bjørsland, 23-åring fra Fredrikstad med 200 elitekamper for Stjernen, skrev i fjor sommer under for Bergen. Kort tid senere, uten at backen hadde spilt en eneste seriekamp for bergenserne, kom nyheten om at Bjørsland hadde valgt å avbryte kontrakten.

Siden hjemkomsten fra Bergen, har han trent med Sparta og Stjernen - men står fortsatt med Bergen som klubb.

- Ikke opplevd lignende

- Hadde Martin vært Stjernen-spiller, ville dette løst seg på et kvarter, sier Eidissen.

- Men ikke med Bergen?

- Tydeligvis ikke. Nå har både vi og forbundet jobbet med denne saken hele uka. Vi får ikke engang svar fra Bergen. Jeg opplever dette som både veldig overraskende og skuffende. På alle de årene jeg har drevet med dette, har jeg aldri opplevd lignende motvilje fra en klubb, sier Eidissen.

Bergen: - Ikke gjort noe galt

Sven Arild Wågsæther, sportssjef i Bergen Hockey Elite, slår tilbake mot påstandene fra Comet.

- Vi fikk papirene først på torsdag, og ga allerede da beskjed om at Bjørsland blir spilleklar over helgen. Vi har verken opptrådt uprofesjonelt eller uhøflig i denne saken, sier Wågsether til HA.

 

Og fortsetter:

- Bjørsland brøt kontrakten med oss av familiære årsaker i fjor høst. Men han var fortsatt Bergen-spiller, og vi håpet at vi kunne bruke han på et senere tidspunkt. Så fikk vi i stedet beskjed om at han har skrevet under for Comet. Det er selvsagt helt ok, men det blir feil at han skal spille sin første kamp for Comet MOT Bergen.

- Så dere har bevisst holdt igjen for at han ikke skal bli spilleklar i helga?

- Vi synes det er helt greit at Bjørsland spiller for Comet, men først fra mandag - for å si det sånn. For meg handler ikke dette om at vi ikke driver "fair play". Det ville vært rart om vi skulle frigitt Bjørsland for å kunne debutere mot oss.

"Skal vinne uten Bjørsland"

Runar Eidissen i Comet mener at Bergen kunne håndtert dette mer profesjonelt, og sier:

- Hele saken er jo mest synd for Martin selv.

Comet møter Bergen i Bergen både lørdag og søndag, begge med kampstart 16.30.

- Vi har tro på at gutta som har reist til Bergen skal hente hjem poeng, selv uten Bjørsland, sier han.

Kommentarer til denne saken