Comet-spiller tatt i doping

Jaunius Jasinevicius er tatt i doping.

Jaunius Jasinevicius er tatt i doping. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Comets litauske back Jaunius Jasinevicius er tatt i doping og suspenderes fra Comet og ishockey på ubestemt tid.

DEL

- En fryktelig trist beskjed å få. Dette er trist for klubben og for hele idretten, sier Runar Eidissen i Comet Elite.

Det var etter Comets bortekamp mot Furuset den 10. oktober at litaueren ble tatt ut til dopingkontroll. Der ble det funnet spor av et ulovlig kosttilskudd ved navn Bad Wolf. A-prøven ga positivt resultat.

- Vi fikk beskjed fra Antidoping Norge i går tirsdag, og har hatt kontakt med dem siden. De kjører saken videre, og det kommer etter hvert en straffeutmåling, sier Eidissen.

Han er klar på at klubben tar sterk avstand fra doping i idretten, men samtidig ønsker de å ta vare på spilleren oppi det hele.

- Dopingreglene er klare, og helt nødvendige for å holde idretten ren. Vi tar klar avstand fra det som er gjort, og har suspendert Jaunius fra trening og kamper.

- Samtidig er det viktig å skille sak og person. Jaunius er en person som må tas vare på av arbeidsgiver oppi det hele, sier Eidissen.

Beklager på det sterkeste

Jaunius selv uttaler følgende til Comets hjemmeside:

"Jeg beklager på det sterkeste ovenfor sponsorer, frivillige, fans, klubben, Hockey-Norge og mitt Litauiske landslag. Jeg har dessverre testet positivt på en dopingprøve og fikk informasjon om dette i går. Videre informerte jeg Sport med en gang. I dag har jeg vært i kontakt med antidoping Norge og fortsetter samarbeidet med de fremover.

Trolig kommer dette fra bruk av et kosttilskudd der det viser seg at det inneholder et stoff som står på dopinglisten. Jeg er klar over at det er min oppgave og kontrollere hva jeg inntar. Det er en veldig tøff situasjon for meg, hockey er livet mitt. Jeg vil gjerne ha litt privatliv nå i denne ekstremt tøffe situasjonen og spørsmål henvendes til Runar Eidissen i Sport.

Jeg har en oppfordring til alle andre idrettsutøvere, sjekk alltid innholdsfortegnelsen på kosttilskudd flere ganger før det inntas."

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken