Comet lot seg ikke skremme - scoret ni (!) på Gjøvik

JUBEL: Det så småskummelt ut på 4-4, men Comet skrudde opp tempoet og vant til slutt veldig komfortabelt i Fjellhallen på Gjøvik.

JUBEL: Det så småskummelt ut på 4-4, men Comet skrudde opp tempoet og vant til slutt veldig komfortabelt i Fjellhallen på Gjøvik. Foto:

Gjøvik skremte Comet i midtperioden, men haldenserne samlet seg over vant målorgien 9-5.

DEL

Etter en rotete start på kampen, tok Comet ledelsen ved Charley Berg. Han skjøt inn 0-1, etter strålende jobb av Alexander Høvik og Adrian Aslaksen.

Eide spillet - økte til 3-1

Like etter fikk Comet muligheten i overtall, og de for anledningen hvitkledde haldenserne spilte seg til en rekke fete muligheter. Kanskje ble Comet-spillerne litt vel ivrige i minuttet etter at Gjøvik ble fulltallig. For i stedet for 0-2, som lå i lufta, smalt Jørgen Langdalen inn 1-1. Etter at Comet hadde gått seg bort litt for dypt med litt for mange spillere.

Gjøviks glede ble imidlertid raskt kneblet.

For det var Comet som eide spillet i første periode, og laget framsto bedre og bedre utover perioden. 1-2 kom ved Jakob Klang etter fint angrepsspill, mens Adrian Aslaksen satte inn 1-3 - etter svakt forsvarsspill hos Gjøvik.

Mot slutten av perioden kunne Comet øket ledelsen, men 1-3 sto seg til første pause.

Scoringsbonanza!

Andreperiode ble en scoringsbonanza uten like! Gjøvik reduserte til 2-3 ved Even Langdalen, før det deretter kom tre mål i løpet av ett minutt og sju sekunder.

Einar Egeland.

Einar Egeland. Foto:

Først økte Comet til 4-2 ved Ole Sydvold Johannessen i overtall, men i løpet av 23 sekunder hadde Gjøvik både redusert og utlignet. Begge scoringene kom etter at Comet gikk seg bort offensivt, og brødrene Langdalen var gode på å utnytte overtallet Gjøvik skapte. Dermed 4-4 og helt åpen kamp!

Tabellen i 1. divisjon

Comets trener Göran Hermansson tok timeout, og etter et par hektiske minutter midtveis i perioden tok haldenserne igjen over kommandoen. Og fikk godt betalt!

4-4 til 4-7

Riktignok misset Einar Egeland et straffeslag, men Adrian Aslaksen - som gjorde en god kamp - vispet inn 4-5. Det roet Comet-nervene, og i periodens siste minutt ble 4-5 til 4-7.

Først skjøt Egeland inn 4-6, på pasning fra Alexander Høvik. Og med seks sekunder igjen av perioden prikkskjøt Charley Berg inn sitt andre - til 4-7.

Dermed totalt sju scoringer på en periode med 23 skudd...

Klasseforskjell

Tredje periode var bare ett minutt gammel da Paulius Gintautas på frekt vis fikset 8-4. Med det forsvant også siste rest av håp for et noe resignert hjemmelag.

Fredrik Olsson.

Fredrik Olsson. Foto:

Jakob Klang ordnet 9-4, og Comet var i sum flere klasser bedre enn bunnlaget Gjøvik. Haldenserne jaktet tosifret, men pådro seg i stedet flere utvisningsminutter mot slutten. Det resulterte i at Jørgen Langdalen scoret sitt tredje for kvelden, og reduserte til 5-9.

Det ble også sluttresultatet - i 14-målsorgien i Fjellhallen.

Kommende helg venter helt annen motstand for Comet: Narvik borte lørdag og søndag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags