Idrettsarena på Os kan stå klar tidlig i 2020

MARS 2020?: Den nye idrettsarenaen på Os kan trolig stå klar på nyåret 2020. Innfelt: Jens Lindstrøm (leder Halden Idrettsråd), Ulf Ellingsen (kommunalsjef teknisk, Halden kommune) og Tom Anderson (anleggsrådgiver Norges Håndballforbund).

MARS 2020?: Den nye idrettsarenaen på Os kan trolig stå klar på nyåret 2020. Innfelt: Jens Lindstrøm (leder Halden Idrettsråd), Ulf Ellingsen (kommunalsjef teknisk, Halden kommune) og Tom Anderson (anleggsrådgiver Norges Håndballforbund). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mars 2020. Det er estimert dato for ferdigstillelse av ny idrettsarena på Os.

DEL

Det kommer fram av sakspapirene for Formannskapet i neste uke (torsdag 30/11), der framdriftsplanen for Os-prosjektet skal opp til politisk behandling.

Framdriftsplanen

I framdriftsplanen for idrettshall heter det blant annet:

* Desember 2017: Vedta overordnet framdriftsplan.

* Mars 2018: Vedta økonomiske rammer for totalprosjektet (skole, arena og infrastruktur).

* Oktober 2018: Oppstart utviklingsfase idrettsarena.

* Januar 2019: Ferdig forprosjekt idrettsarena.

* Februar 2019: Vedta reguleringsplan.

* Mars 2019: Byggestart idrettshall/arena.

* Desember 2019: Teknisk ferdig bygg.

* Mars 2020: Overlevering bygg, idrettshall klar.

* Juni 2020: Ferdigstillelse arealer utendørs.

– Gledelige nyheter

– Vi hadde håpet på høsten 2019, som opprinnelig planlagt. Samtidig har vi forståelse for at reguleringsplanen tar tid. I sum er ferdigstillelse mars 2020 absolutt akseptabelt, og gledelig for idretten at det endelig kommer en ny idrettshall, sier HIR-leder Jens Lindstrøm.

Tom Anderson, anleggsrådgiver i Norges Håndballforbund, er glad for at hallplanene endelig er vedtatt og konkretisert i Halden.

– Dette var gledelige nyheter. For alle som driver hallidrett i Halden, for eliteklubben HTH og også for norsk håndball, kommenterer Anderson.

Forbundet: – Vil ha det skriftlig

– Estimert ferdigstillelse av ny idrettsarena er mars 2020. Betyr det at Halden Topphåndball kan få utvidet dispensasjon for spill i Remmenhallen fram til ny hall står klar, eller må klubben fortsatt spille utenbys i sesongene 2018/19 og 2019/20?

– Det verken ønsker eller kan jeg svare på nå. Halden har tatt et 7-milssteg mot ny idrettshall, men vi i forbundet vil vente til vi får både vedtak og framdriftsplaner skriftlig, svarer han.

«God dialog med fylket»

Ulf Ellingsen, kommunalsjef teknisk i Halden kommune, forteller at det har vært jobbet grundig og godt med framdriftsplanen - som altså kommer til politisk behandling torsdag.

– Hallen kommer! Det er vedtatt. Vi hadde først et håp om at overlevering av bygget kunne skje høsten 2019, men dette er et stort og omfattende prosjekt - og har derfor landet på mars 2020. Vi har en god dialog med fylkeskommunen, som er informert og innforstått med at vi nå jobber for mars 2020, sier Ellingsen.

Kommunalsjefen håper framdriftsplanen, og det faktum at ny idrettshall i Halden er vedtatt, også vil bety at Halden Topphåndball kan få spille i egen by fram til den nye hallen står klar.

– Vi går gjerne i dialog med Norges Håndballforbund, og skal gjøre det vi kan for å legge forholdene best mulig til rette, fastslår Ellingsen.

I framdriftsplanen for selve skoleprosjektet på Os legges det opp til byggestart januar 2023, innflytting juni 2024 og skolestart i splitter ny sentrumsskole i august 2024.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags