– Gimle IF har dratt i gang en rekrutteringskampanje mot mange av skolene i vårt nærområde. Vi er ute på skolene, hvor vi lager en stemplingsrunde. Slik at barna får testet de stemplingsbrikkene man bruker i orientering, forteller Gimle IF-leder Per Øyvind Kindem.

– Drukner i mengden

Forrige uke var klubben på plass på Strupe, tirsdag var de på Gimle skole, mens Hjortsberg fikk besøk i går.

Og kampanjen ser ut til å falle i god jord hos ivrige barn. Køen for å få være med på runden er kontinuerlig lang.

– Vi tenkte det var smart å kjøre en kampanje nå etter høstferien. Det er så mange andre klubber som gjør det ved skolestart, og da drukner vi fort i mengden. Nå har mange fått prøvd seg på fotball og andre idretter og er kanskje klare for noe nytt, håper Kindem.

Familietreninger

Gimle IF trener på Venåshytta hver mandag og torsdag klokka 18. Treningene er for alle fra 3. klasse og oppover, men man må gjerne være yngre om man har med foreldre.

– Vi har et mål om å få med flere voksne også, for vi har jo familietreninger hele året. Så vi ønsker folk i alle aldre!

Klubben består i dag av totalt 200 medlemmer, mens de har 10–15 barn i ungdomsgruppa.

– De elevene som allerede er klubbmedlemmer deler ut lapper med bilde av seg selv og informasjon om hva vi driver med og når treningene er. Målet er at de skal få med seg noen venner, som tar med noen venner, slik at vi blir litt flere i klubben, forklarer Kindem.

 

– Får premie uansett

Blant barna som allerede har våget seg med på Gimle IFs treninger i skog og mark, er søstrene Tuva (9) og Mathilde (11) Fossaas. Det er det særlig én grunn til:

– Det er gøy!, sier de i kor.

– Fordi man får løpt i skogen, legger storesøster til.

– Jeg liker best småtrolløypene, jeg. For der får man premie uansett, forteller Tuva engasjert.

– Vi har blitt godt mottatt

Jentene har vært med på flere konkurranser, og viser gjerne hvordan man stempler på en av postene i skolegården.

Klubbleder Kindem er svært fornøyd med responsen ved skolene.

– Vi har blitt godt mottatt. Du ser det er full fart og alle vil gjerne være med. Så får vi bare se da, om det dukker opp noen på trening til uka, avslutter han.