NM-drømmen knust på overtid

KRIGET: Idd-spillerne kriget godt som vanlig, men slet med å komme til de store sjansene.

KRIGET: Idd-spillerne kriget godt som vanlig, men slet med å komme til de store sjansene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

(Idd-Sparta 1-2) Idd SK så ut til å ha reddet ekstraomganger sent i kampen, men et øyeblikksyelikks uoppmerksomhet gjorde at Sparta avgjorde kampen på overtid. Dermed er drømmen om NM-spill over for Idd.

DEL

Idd åpnet kampen svakt, og det var Sparta som både hadde ballen mest og skapte de største farlighetene. 1–0 kom allerede etter seks minutter, da Sparta tok et Idd-lag i ubalanse etter en corner.

Bedring etter hvert

Sparta fortsatte å være det førende laget de første 30 minuttene. Idd klarte ikke å ta vare på ballen da de fikk den, og foruten om noen gode prestasjoner på venstrekant av debutant Eskil Overvik, var det lite hjemmelaget hadde å komme med.

Halvveis ut i omgangen fikk også Sparta straffe, men til jubel fra de frammøtte på Risum, brant de den langt over målet til vikarierende keeper Eirik Løken.

Idd kom mer med det siste kvarteret. Sondre Kirkeng Rørmyr hadde et par gode muligheter med hodet, og også en ball i nettet som ble annullert for offside – uten de helt store protestene.

Dermed sto det 1–0 til pause, i en omgang der Roar Hagens lag ble dominert i store deler.

Drama på slutten

Andre omgang var stort sett en kopi av den første, og Idd slet med å skape sjanser mot et Sparta-forsvar ledet av den gamle Kvik-kjempen, Artur Faranczuk.

Heller ikke Sparta skapte de store sjansene, og det som kom tok en god Eirik Løken seg av.

Men så skulle det bli dramatikk på Risum. Først var fjorårets toppscorer, Sondre Kirkeng Rørmyr, oppmerksom da en et langskudd fra Eskil Overvik datt ned i bena på han. Rørmyr var iskald alene med keeper og så ut til å ha reddet ekstraomganger for Idd.

To minutter på overtid ville derimot Sparta det annerledes. Et langt oppspill endte til slutt opp hos en Sparta-spiller som alene med Løken sendte Sparta opp i ledelsen igjen, og dermed videre i NM-kvalifiseringen.

For Idd sin del blir all fokus nå på å være klare til seriestart i 4. divisjon, som etter alt å dømme igjen blir en kamp for å overleve.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags