Hvem skyter hardest i Halden-fotballen?

Artikkelen er over 5 år gammel

Byens fotballspillere er klare for sesongen 2014. Vi fant ut hvem som skyter hardest i Halden.

DEL

Vi samlet to spillere fra hver av de lokale fotballklubbene Kvik HFK, TTIF, Idd, Berg og Aremark.

TTIF stilte velvillig opp med lasermåler, og gjett om konkurranseinstinktet slo inn.

Utpsyking på høyt nivå

Allerede før start var utpsykningen i gang.

– Vi legger alt press på Idd som har sendt sine beste menn, sa Kvik-spiller Josef Myhren Bouchleh før start.

Flere av de andre hadde mest tro på TTIF-gutta.

– Vi kjenner jo vindforholdene fra Femsjøen best, det er jo et poeng. Jeg tror på Vintermyr, sa Martin Ingerø om sin lagkamerat.

Da konkurransen startet var det Josef (118 km/t) og Idds Tormod Hammerstad (117 km/t) som taklet nervene best i starten.

Bommet på mål

De gikk rett til finale, mens det mest overraskende var at halvparten av feltet på ti bommet på mål (5'ermål) og måtte ut i kvartfinaler.

– Dette lover ikke godt for Halden-fotballen i år, hørtes det lattermildt fra en i gjengen.

Økt prestisje

I kvartfinalene og semifinalene økte intensiteten og prestisjen da de ulike spillerne skulle ut i duell mot hverandre. Kviks Marcus Forsstrøm forholdt seg taus og konsentrert og gikk til finale etter å ha slått ut Lars Vikan (Aremark) og Tom Erik Johansen (Berg).

Aremarks Håkon Kollerød manglet på ingen måte krefter, men slet med treffsikkerheten da skuddet forsvant i retning salamanderne i Vedenskogen.

– Dette målet er altfor lite. Jeg sliter jo med å treffe på et 11'ermål, så dette var ikke overraskende, sa bamsen fra Aremark.

Sikret seieren

Bergs keeper Stein Michael Holt gjorde akkurat det som trengtes for å gå til finalen, og skuffelsen i Dærn var stor da Martin Ingerø røk ut i semifinalen, på hjemmebane.

Men Holts 107 km/t i finalen holdt ikke, unge Hammerstad smalt til med 111 km/t og det holdt faktisk til seier etter at Kvikegutta

Forsstrøm og Bouchleh bommet på mål, sistnevnte med god margin.

– Jeg er heldigvis forsvarsspiller. Men jeg spilte jo utallige timer på Strupe med Tormod i barndommen, så det er helt greit. Jeg tippet jo på Idd på forhånd, så kunnskapen er i Kvik, sa Myhren Bouchleh.

Over 120 km/t

– Mens ferdighetene er i Idd. Jeg trodde faktisk på Tertur (Kristoffer Sundt), han var vårt trumfkort. Men det var gøy å vinne, for all del. Dette er jo også noe å ta med seg, sa Hammerstad som altså kan titulere seg med tittelen «Haldens hardeste skudd».

Da gjengen slapp til etter konkurransen, våknet instinktet til livs igjen, og flere skudd ble målt til over 120 km/t, dessverre utenfor konkurranse.

Og etterpå var alle skjønt enige om at det var viktigere å score i serieåpningen. De lokale lagene er definitivt klare for seriestart.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags