HTH tapte i Bergen

Rasmus Bech spilte en meget god kamp for HTH, og holdt laget sitt inni kampen mot Fyllingen.

Rasmus Bech spilte en meget god kamp for HTH, og holdt laget sitt inni kampen mot Fyllingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med mange tekniske feil og flere nøkkelspillere som leverte under pari, ble Fyllingen hakket for store for HTH i søndagens eliteseriekamp i Framohallen.

DEL

Før den vanskelig bortekampen mot Fyllingen i Bergen var forutsetninger klare for medaljejagende haldensere. Skulle HTH henge med i kampen om edelt metall, måtte to poeng hentes hjem til Remmenhallen.

Bech storspilte

I den første omgangen, som var preget av rotete spill og mange tekniske feil fra begge lag, var det Fyllingen som var hakket bedre enn HTH. Men takket være en god Rasmus Bech i bortelagets mål, holdt HTH følge med bergenserne inn mot pausen. Den storvokste dansken fant fram storspillet og noterte seg for ikke mindre enn elleve redninger før hvilen.

HTH slet med å få flyt i angrepsspillet, og når de også hadde store problemer med å få kontroll over Fyllingens eminente spillerfordeler, Mario Matic, og storskytteren Tor Andre Lunde, måtte HTH gå i garderoben på stillingen 15–12 til hjemmelaget.

Hevet seg etter pausen

Hva trener Jan Thomas Lauritzen sa til sine spiller i pausen, vites ikke, men det var et helt annet HTH-lag endret banen i den andre omgangen. Victor Skillhammar, som for øvrig ble pappa for andre gang sent fredag kveld, hevet seg flere hakk, og når også Trym Bilov-Olsen begynte å sette skuddene, hadde HTH utlignet hjemmelagets ledelse etter få minutter. Og etter at William Nilsen-Nygaard sendte HTH i føringen for første gang i kampen, etter at omgangen var halvspilt, trodde de fleste at bortelaget skulle rykke ifra.

Men Fyllingen bet seg fast, og nektet HTH å utvide ledelsen. Istedenfor var det Fyllingen som satte inn et ekstra gir, og med fire mål på drøye to minutter, var det plutselig bergenserne som befant seg i førersetet.

Fyllingen rykket ifra

Lauritzen så seg nødt til å ta en timeout for å prøve å snu kampen. Dessverre var det en slik dag der ingenting ville seg for HTH. Da de prøvde å ta ut keeper for å spille overtall i angrep, ble de straffet knallhardt av tekniske feil, og Fyllingen kunne, sakte, men sikkert, dra ifra i målprotokollen. Det låste seg totalt i angrepet for HTH, og med kun ett mål på åtte minutter, var Fyllingen plutselig seks mål foran. Resignerte HTH-spillere måtte etter hvert innse at de måtte reise poengløse hjem til Halden, og Fyllingen kunne kontrollere inn til en enkel 32 – 28 seier.

Tapet gjør at HTH mister verdifulle poeng i kampen om bronsemedaljen, og om HTH har tenkt å henge med i toppen av tabellen, er de avhengige av å heve seg betraktelig før hjemmemøte mot Bodø på onsdag.

William Nilsen-Nygaard ble HTHs mestscorende med 8 mål.

Kampfakta:

Håndball, eliteseieren menn

Fyllingen–Halden Topphåndball 32–28 (15–12)

Framohallen

Utvisninger: Fyllingen HTH 3 x 2 min, Falk Horten 5 x 2 min

Dommere: Tor Brede Launes og Vidar Larsen

HTHs lag (mål): Rasmus Bech, Tor-Erik Bergum, Trym Bilov-Olsen (6), Hans Fredrik Cordt-Hansen (2), Anders Westlie, Truls Erik Grøtta (2), Andreas Haglund, Gabriel Setterblom (2), Kristian Stranden (2), William Nilsen-Nygaard (8), Thomas Solstad, Rex Blom (1), Victor Skillhammar (5).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags