HTH knust av Runar

FÅR GODKJENT: Trym Bilov-Olsen var en av få HTH-spillere som spilte en god kamp.

FÅR GODKJENT: Trym Bilov-Olsen var en av få HTH-spillere som spilte en god kamp. Foto:

(Runar Sandefjord–HTH 39- 30) HTH hang ikke med fra start og ble overkjørt av Runar Sandefjord på bortebane.

DEL

Sjelden har et begrepet «firepoengskamp» passet bedre enn HTHs møte med Runar i Larvik og forutsetningene før kampen var soleklare. Ved tap vil resten av sesongen blir en kamp om for å forhindre kvalifiseringsplassen, ved seier ville sluttspillplassen være så godt som sikret.

Forferdelig forsvarsspill

I begynnelsen av kampen virket som om begge lagene hadde glemt at håndball spilles i begge ender av banen. Målene rant inn på begge sider, og før det var spilt ti minutter ledet hjemmelaget 9–7.

Etter en tidlig timeout fra Jan Thomas Lauritzen hevet begge lag seg i forsvar, men selv om det på ingen måte var en velspilt kamp, var det i det minste underholdende håndball med mange mål på begge sider.

William Nilsen-Nygaard og Trym Bilov-Olsen sto fram og bidro til at Runar ikke fikk dra ifra målprotokollen. Runar var allikevel hakket hvassere enn HTH, og gikk til pause med en 19–15 ledelse.

Problemene fortsatte

Forsvarsproblemene til HTH fortsatte etter pause, og takknemlige Runar-spillere gled til tider gjennom HTH-forsvaret som den velkjente kniven i varmt smør.

HTH klarte ikke å nærme seg Runar. Istedenfor var det Runar som gradvis kunne øke sin ledelse og holde haldenserne på en armlengdes avstand.

30 mål skal vanligvis være nok til å vinne en håndballkamp. Det hadde Runar nådd før det gjensto 15 minutter av oppgjøret. Verken Rasmus Bech eller Dragan Kondic hadde ikke sin beste dag på jobb, men det hjalp ikke når Runar gang på gang fikk avslutte fra seks meter.

Runar dro ifra

Da det gjensto 13 minutter av oppgjøret hadde Runar økt ledelsen til ti mål, 32 – 22, og de siste minuttene ble en ren transportetappe for vestfoldingene.

Skal HTH unngå å havne på kvalifiseringsplass, er laget nødt til å heve seg betraktelig i de uhyre viktige kampene mot Fyllingen og tabellnabo Bækkelaget.

KAMPFAKTA:
Håndball, eliteserien menn:
Boligmappa Arena Larvik:
Runar Sandefjord–Halden Topphåndball 39–30 (19–15)

Dommere:
Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven.
Tilskuere: 287
Haldens lag (mål): Dragan Kondic, Rasmus Bech, Mounir Chehri, Trym Bilov-Olsen (9), Sander Thorbjørnsen, Hans Fredrik Kristoffersen Cordt-Hansen (4), Truls Erik Grøtta, Gabriel Setterblom (4), Kristoffer Stenberg Henriksen, Kristian Stranden (5), August Olsen Storbugt, Sander Wennberg Linderud, William Nilsen-Nygaard (7), Bartosz Biniewski, Thomas Solstad (1), Rasmus Mølgaard.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags