HTH kjempet seg til to poeng

BANENS BESTE: Rasmus Mølgaard spilte en meget god kamp fot HTH i seieren mot Runar.

BANENS BESTE: Rasmus Mølgaard spilte en meget god kamp fot HTH i seieren mot Runar. Foto:

(HTH–Runar 33 – 31) HTH varierte mye i spillet, men viste seg som det sterkeste laget da poengene skulle deles ut. To poeng i firepoengs kampen gjør at HTH befester sin posisjon på øvre halvdel av tabellen.

DEL

Runar fra Sandefjord har lange og stolte tradisjoner på håndballbanen, men har de siste årene levd i håndballens bakgård. Nå er de tilbake i eliteserien og kom til Remmenhallen med klare forestillinger om å ta to poeng mot tabellnaboen.

HTH best i gang

Det var HTH som kom best i gang i Remmenhallen. Et kompakt forsvar og en god Dragan Kondic i HTHs mål gjorde livet surt for gjestene fra hvalfangerbyen.

Framover på banen var det tydelig at Trym Bilov-Olsen hadde veldig lyst på to poeng mot gamle lagkamerater, og Rasmus Mølgaard beviste at han kan mer enn å spille forsvar.

Runars keeper, Joachim Christiensen, som har fått mye omtale i nasjonale medier etter å ha sparket motstandere i ansiktet ved to anledninger, fikk ikke tak på HTHs skyttere, og etter elleve minutters spill måtte Runar ta timeout på stillingen 7–2 til vertene.

HTH kollapset

HTH kunne forsette å øke ledelsen og etter halvspilt omgang ledet hjemmelaget med hele sju mål, 13–6. Det gikk mot en komfortabel seier, men etter noen unødvendige tekniske feil og unøyaktig skyting kom Runar tilbake. Hele seks Runar-mål og åtte målløse HTH-minutter på rad brakte gjestene helt opp i ryggen på HTH.

HTH fikk ikke spillet til å flyte og hadde store problemer med å få kontroll på Runars Kennie Juncker Boysen. Allikevel klarte HTH, blant annet ved hjelp av et mål i aller siste sekund av William Nilsen-Nygaard, å kjempe seg til en 17–15 pauseledelse.

Brennhet Setterblom

Hva Gabriel Setterblom gjorde i pausen vites ikke, men han bør definitivt gjøre det samme hver kamp. Tre raske mål av den venstrehendte rødtoppen og HTH hadde igjen skaffet seg et komfortabelt forsprang i målprotokollen.

HTH økte ledelsen til 23 – 17, og alt så positivt ut med tanke på to poeng. Men en kombinasjon av at HTH slapp seg ned noen prosent og Runar hevet seg, gjorde at lagene igjen nærmet seg i målprotokollen. Halvveis i omgangen var ledelsen redusert til to, og det gikk mot en ny thrilleravslutning i Remmenhallen.

Giganten Rasmus

Kampen tetnet seg til og HTH kan prise seg lykkelige over å ha investert noen danske kroner i nevnte Mølgaard. Både i forsvar og angrep var den sindige linjespilleren toneangivende for HTH, og et konstant uromoment for Runar.

Selv med HTH noen mål foran var det helt åpent om hvordan poengene skulle fordeles. Med fem minutter igjen på den flunkende nye klokka i Remmenhallen, var det kun et mål som skilte lagene.

HTH viste seg som det sterkeste laget i sluttminuttene, og det var Trym Bilov-Olsen som kunne sette den berømte spikeren i kista, da han 50 sekunder før slutt sendte HTH to mål foran.

HTH kunne dermed juble for to meget fortjente poeng i Remmenhallen.

KAMPFAKTA
Håndball, eliteserie:
Remmenhallen:
HTH–Runar Sandefjord 31–31 (17–15)

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen.
Utvisninger: HTH 1 x 2 min, Runar 1 x 2 min.
Tilskuere: 285
Haldens lag (mål): Dragan Kondic, Daniel Nybøle, Trym Bilov-Olsen (4), Sander Thorbjørnsen, Hans Fredrik Cordt-Hansen (4), Truls Erik Grøtta (3), Tor Erik Bergum, Gabriel Setterblom (8), Kristoffer Stenberg Henriksen (2), August Olsen Storbugt, Sander Wennberg Linderud, William Nilsen-Nygaard (5), Bartosz Biniewski, Rasmus Mølgaard (7).

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt.

Artikkeltags